Hvad er bogføringsloven?

Hvad er bogføringsloven?

Bogføringsloven beskriver de retningslinjer for bogføring, som er underlagt alle erhvervsdrivende i Danmark, uanset virksomhedstype. Dog kan der være forskel i de gældende regler alt efter virksomhedens størrelse og art.

Det er eksempelvis et krav, at man som virksomhed opbevarer alle sine regnskabsmaterialer et sikkert sted i 5 år, så intet går tabt ved eksempelvis tyveri eller brand. Det er muligt at opbevare regnskabsmateriale i lande som Norge, Sverige, Finland og Island, blot at man ved forlangende hurtigt kan fremvise det. Adgangskoder skal opbevares i Danmark, så offentlige myndigheder inden for 5 år kan få adgang til regnskabet. Ved virksomhedsophør er det stadig gældende at gemme regnskabsmaterialer i 5 år, hvis offentlige myndigheder eksempelvis ønsker adgang til det.

Et bilag til alle udgifter

I bogføringsloven er det ligeledes et krav, at alle erhvervsmæssige transaktioner skal registreres i et bogføringssystem, i en korrekt rækkefølge med et bilag. Det skal derfor altid dokumenteres, hvad en bestemt udgift er gået til. Bilag kan også opbevares elektronisk, blot at de hurtigt kan udskrives, uden at der er ændret i dem.


Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.