5 gode råd til at gøre din virksomhed profitabel online

Billy regnskabsprogram forfatter

Sebastian Strømberg

03. juni 2020

Står du med forretningen klar, men mangler hjælp til at komme i gang med at skaffe kunder? Især i disse tider, hvor der ofte arbejdes hjemmefra, kan det være svært at drive vækst og salg til nye forretninger. Denne guide er samlet for at klæde dig bedst muligt på til at gøre din forretning profitabel. Guiden er indenfor marketing og salg, som er helt centrale for at skabe en god forretning.

1. Start en hjemmeside

Hverdagen i dag foregår primært på nettet, så selvfølgelig skal din forretning også være online. Undersøgelser viser, at op mod 90% søger info på nettet i løbet af deres købsproces, hvorfor en online tilstedeværelse er uundgåelig. At have en hjemmeside til sin forretning giver dig også mulighed for at fremstå åben 24/7. Når du opretter en hjemmeside, er det alfa og omega at holde alle tekster konkrete og korte, så dine besøgende nemt kan finde relevant info på siden.

2. Registrer din forretning på Google My Business

Ved at oprette dig på Google My Business, får dine kunder nemt ved at finde relevante oplysninger om din virksomhed, når de søger efter den på Google og Google Maps. Derudover virker din side mere professionel, når informationer om den er let tilgængelige.

3. Spred budskabet på de sociale medier

Skab mere opmærksomhed omkring din forretning ved at dele den på dine sociale medier. Her kan du drage fordel af dit netværk, og helt gratis dele, hvad netop du tilbyder. Sociale Medier er også et godt sted til at modtage feedback og interagere med kunder.

4. Investér i online marketing

At investere i online marketing på Google eller sociale medier kan være en rigtig god beslutning. På Google vil blot et lille budget række langt og sikre, at du bliver set i de mest relevante søgninger. På de sociale medier kan du derimod ramme specifikke målgrupper, som netop kan være af høj værdi for din forretning. Som en ekstra bonus er det nemt at måle effekten af dit online marketingbudget, da alle platforme tilbyder detaljeret data om din performance.

5. Engager dig med potentielle kunder online

Ved at engagere dig med potentielle kunder online, har du en god mulighed for at opbygge positive relationer. Relationer kan være rigtig vigtige for din forretning, da det skaber følelsesmæssig forbindelse til dit brand og øger din troværdighed.

Dette var en kort oversigt over, hvordan du kommer godt i gang med din virksomhed fra et marketingsperspektiv. Ved blot at oprette en hjemmeside, komme på Google My Business, investere i online markedsføring og være aktiv på de sociale medier garanterer du, de bedste muligheder for succes. Især en hjemmeside er en vigtig grundsten for at nå ud til flere kunder og øge salget for din virksomhed. Hos SimpleSite kan du oprette din egen hjemmeside helt gratis eller vælge en professionel plan.