5 ting du kan bruge tiden til at få styr på

Billy regnskabsprogram forfatter

Maria Nielsen

31. marts 2020

Som følge af coronavirus er de fleste nødsaget til at arbejde hjemmefra, men det er desværre ikke alle, der har den mulighed. Hvis du er en af dem, der ikke kan drive din virksomhed på normal vis, så betyder den ekstra tid, at du endelig kan få styr på nogle af de ting, du normalt sjældent når. I dette blogindlæg har vi derfor samlet 5 ting, som du kan bruge din tid til at få styr på.

Få styr på dit årsregnskab

En af de ting, du kan bruge tiden til, er at få styr på dit årsregnskab. Mange tror, at så længe man har styr på sit regnskab og bogført korrekt i årets løb, så er det at lave sit årsregnskab en leg. Sådan er det bare desværre sjældent. Årsregnskabet er ikke altid lige til, og det kan ofte ende med at være en tidskrævende proces. Heldigvis er det nemt i Billy. Billy kan automatisk lave dit årsregnskab på baggrund af din bogføringsdata, så du kan spare tid.

Du kan eventuelt få hjælp til, hvordan du skal lave dit årsregnskab her.

Få styr på din selvangivelse

Coronavirus eller ej, så er din selvangivelse altid en god ting at have styr på. Tjek at dine oplysninger er korrekte og lav tilføjelser, hvis noget mangler. Det kunne f.eks. være, at du manglede at taste dit befordringsfradrag ind.

Når du har egen virksomhed, skal du huske at oplyse virksomhedens endelige resultat. Det vil sige, at du skal angive virksomhedens over- eller underskud. Hvis du har en personligt ejet virksomhed, skal du gøre det på TastSelv Borger. Hvis du har selskab, skal du gøre det på TastSelv Erhverv.

Få styr på din moms

Er du ofte også en af dem, som altid har travlt med sit momsregnskab lige inden fristen? Det kan du heldigvis undgå nu. Brug derfor den ekstra på at gå i gang med dit momsregnskab.

Alle virksomheder, som er momsregistreret, er forpligtede til at lave et momsregnskab. Det betyder, at hvis din virksomhed er momsregistreret, så skal du lave et regnskab over køb og salg af varer og ydelser. Det er ud fra dit momsregnskab, at du kan se, hvor meget du skal betale i moms. Du kan læse mere om, hvad et momsregnskab indeholder her.

Undersøg om din strategi kan optimeres

En gennemtænkt og skarp strategi er essentielt for at nå sine mål i enhver virksomhed. Du har formentligt også selv lavet en i sin tid, men hvornår kiggede du sidst på den? Det kunne eventuelt være din marketingstrategi, som trængte til at blive opdateret, eller det kunne være, at din salgsstrategi skulle fornyes. Brug derfor tiden på at undersøge, hvordan du kan optimere din strategi. Måske du undervejs finder nye forretningsmuligheder, som kan styrke din virksomhed yderligere.

Brug tiden fornuftigt, og lær noget nyt

Når du har travlt med at drive en virksomhed, kan det være svært at finde tid til at lære noget nyt. Det kunne være, at du længe havde haft lyst til at få mere viden omkring f.eks. regnskab og markedsføring eller måske bare gerne vil være en haj til Excel? Ved blot en enkelt Google-søgning kan du finde mange sider, som tilbyder gratis webinarer eller online kurser. En god idé er også at tjekke din A-kasses hjemmeside ud, da de ofte tilbyder gratis online kurser for medlemmer.

I Billy afholder vi også webinarer om blandt andet årsregnskab, moms og bogføring af løn. Du kan finde alle vores gratis webinarer her.