Billy's Billing banker bankerne

Billy regnskabsprogram forfatter

Toke Kruse

04. august 2014

Billy’s Billing kæmper for, at alle selvstændige i Danmark kan stå for deres egen økonomi, så de altid har økonomisk overblik og dermed kan bygge en succesfuld virksomhed.

Regnskab er for alle selvstændige

Det er desværre langtfra alle, som synes, at regnskab og økonomi er overkommeligt, fordi økonomi har været forbeholdt revisorer, bogholdere… og bankerne! De har alle holdt på deres viden og har ikke haft nogen interesse i at gøre det let for dig som selvstændig – hvis det blev for let, kunne det jo betyde, at de mistede deres levebrød.

Bankerne spænder ben for de selvstændige med høje gebyrer og tunge administrative processer. Vores regnskabsprogram er brugervenligt og let at anvende for alle selvstændige, men fordi bankerne sidder på dine bankdata, kan vi ikke få lov til at overføre dine bankudskrifter automatisk til dit regnskabsprogram, uden at det koster dig op imod 20.000 kr. Derfor har vi i dag fået en artikel i Computerworld, hvori vi slår ned på bankerne og deres gammeldags måde at håndtere deres erhvervskunders bankdata og bankudskrifter.

”De amerikanske banker har alle sammen et API, så brugeren af regnskabsprogrammet skal blot vælge bank og indtaste kontonummer, så henter programmet alle relevante kontooplysninger. På den måde har virksomheden hele tiden et opdateret billede af økonomien, og det er ganske gratis.”

Problemet er manuelt arbejde og dyre gebyrer. Problemet er simpelt: Du som virksomhedsejer skal manuelt gemme en fil fra din netbank. Efterfølgende skal du indlæse filen i dit regnskabsprogram manuelt, så du kan se, hvad dine kunder har indbetalt, hvilke regninger du har betalt, og hvordan det står til med din kassebeholdning – og eftersom det er tidskrævende og omfattende, får langt de fleste selvstændige gjort det alt for sjældent, hvis overhovedet. Hvis det derimod skete automatisk, ville du altid være opdateret med din bank og hvilke kunder, der har betalt – præcist som det er tilfældet i USA, hvor det er muligt. Sker det automatisk, får du følgende fordele:

  • Dit regnskabsprogram og din bank er altid opdateret, så du har økonomisk overblik.
  • Du behøver ikke at sætte din kostbare tid af til at overføre dine bankdata manuelt.
  • Du kan se, om dine kunder har betalt, og du ved derfor, om du kan rykke dem for en betaling.
  • Du sparer tid på at gøre det manuelt.

Selvom nogle banker tilbyder det automatisk, er det alt for dyrt (3.000-20.000 kr.) og omfattende (er kompliceret at sætte op) – derfor fravælger næsten alle selvstændige at få det gjort. Enten dropper de helt at gøre det, eller også betaler de revisorer og bogholdere i dyre domme for at holde banken og regnskabsprogrammet opdateret. Penge, som de i stedet ville kunne bruge på sig selv og på at udvikle deres virksomheder.

Alle de danske banker får bank i Computerworld

Vi har banket bankerne i Computerworld. Det skal være med til at lægge pres på bankerne, så de på sigt kan tilbyde denne automatiske bankafstemning let og allerhelst gratis – det er trods alt dine data og ikke bankernes!

Prøv Billy gratis i 14 dage