Billys vision er stadig den samme - Tokes første noter

Billy regnskabsprogram forfatter

Toke Kruse

24. august 2015

For mange år siden, da Sebastian og jeg var i gang med at stifte Billy, skrev jeg min vision for Billy ned på et stykke papir. Her mange år efter fandt jeg en ordenligt stak papirer i min kælder, og heriblandt var min vision. Selv efter så mange år, så er det stadig den vision vi har hos Billy. Læs med og se hvilket grundlag Billy er bygget på.

Hovmod

At være hovmodig betyder, at man er arrogant og sætter sig selv lidt højere end andre. At man priser sig selv. Man kan blive anklaget for at være “hovski-snovski”, fordi man er overlegen. Man kan endda blive kaldt ”storsnudet”.

Hos os er det at være hovmodig positivt, hvis man gradbøjer det rigtigt. Hos os er hovmod nemlig det at fortælle andre, at man er den bedste til det, man gør, for at andre kan få glæde af ens produkt. Så nej, det skal ikke forstås sådan, at vi er storsnudede, men at vi gerne vil invitere andre ambitiøse virksomheder indenfor, så de kan få økonomisk overblik.

Er man lidt gavmild med ordet og smører det ind i olie, kan ordet i brat forstand betyde at stile højere end andre og gå efter det perfekte.

Stiler du også højere end andre, og vil du gerne slå igennem med din virksomhed? Så kan du joine Billy og være hovmodig med os på den positive måde!

Grådighed

Man må ikke være grådig. Er du grådig, hamstrer du og tænker kun på dig selv. Du kan være grådig med penge, hvor mere avler mere. Grådighed opfattes negativt i vores samfund.

Igennem grådighed får du meget af det, du godt kan lide. Så er grådighed nu så slemt? Hvorfor skal du ikke have lov til at få en masse af alt det, som du drømmer om? Hvorfor nøjes, når du nu kan?

Med Billy har vi udviklet et online regnskabsprogram, hvor vi giver dig meget af det, du godt kan lide – faktisk mere end du kan forvente af et online regnskabsprogram. Hos Billy må du gerne være grådig – det klandrer vi dig ikke for.

Grådighed er også vejen til at tjene flere penge og realisere flere drømme. Det behøver skam ikke at være negativt at være grådig. Få tilfredsstillet din grådighed med Billy i dag.

Vrede

Vrede folk er ude af balance. Vrede mennesker er ubehagelige. Vrede er dårlig karma og kan brede sig til dine omgivelser. Man taler om, at vrede er en ond cirkel. Vrede opstår, når man er utilfreds.

Vi fra Billy var også vrede og utilfredse engang. Du tænker måske på, hvad vi skulle være vrede over, eller hvem vi var vrede på? Og her får du svaret: Vi var vrede på de traditionelle regnskabsprogrammer, fordi vi brugte mere tid på at finde knapperne, end vi brugte på at tjene penge og drive vores virksomheder.

Ja, vores vrede vendte vi til positiv energi og kastede os ud i udviklingen af Billy. Vrede er slet ikke så tosset endda, hvis den bliver brugt konstruktivt. Hos Billy er vi slet ikke vrede længere. Vi er heller ikke utilfredse. Tværtimod er vi glade, positive og tilfredse med, at projektet er lykkedes – at tilbyde et reelt alternativ til de traditionelle regnskabsprogrammer.

Misundelse

Misundelse er en grim ting. Det lærer man i skolen. Man må ikke misunde andre. Misunder man andre, har man ondt i røven. Og har du ondt i røven, peges der fingre af dig. Du føler, at du mangler noget. Noget er gået forbi din næse.

I misundelsens time ærgrer de fleste mennesker sig gule og blå over, at de ikke selv er dem, de misunder. Sådan er det ikke i Billy. Vi misunder andre dagen lang og bruger det konstruktivt og uden at skamme os over det. Vi er fx misundelige på E-conomic over, at de har flere brugere end os. Vi er også misundelige over, at Visma er størst, og over, at Microsoft Dynamic C5 har et stærkere brand end os. Vi misunder dem hver dag, vi møder på arbejde, fordi de har nogle egenskaber, som vi endnu ikke har.

For os er misundelse slet ikke så værst endda. Det hjælper os med at sætte overliggeren højere end andre, og vi vil være endnu mere ambitiøse. Alle virksomheder vil være nr. 1 inden for deres branche – og det gælder også for Billy. Vi stræber efter at være de største. Dem, som er mest synlige, og dem, som har det stærkeste brand inden for online regnskabsprogrammer.

Så misundelse er en god ting. En ting, som gør, at Billy ikke stiller sig tilfreds med status quo. For os er det at være nr. 2 kun vejen til at blive nr. 1. Det er ikke en hvileplads eller en succes. Hos os taber man guld, hvis man får sølv.

Dovenskab

Dovenskab er forbundet med mennesker, som lader opvasken stå, bliver liggende på sofaen dagen lang og glemmer at rydde op efter sig. Man bliver klandret, hvis man er doven. At være doven er at være lad og flad. En snært af, at man er ligeglad.

I en stresset og presset hverdag, hvor du skal leve op til nye, højere mål og vækstplaner og løbe en lille smule hurtigere i dag end i går, bliver du nedkørt, og til sidst vil din energi være helt i bund. Så kommer du først for alvor bagud med de mange opgaver, du skal udføre i din virksomhed. Du tærsker dage og aftener igennem for at kunne følge trop og komme tættere på dit gennembrud i din virksomhed. Dovenskab er så alvorligt, at det er blandt de 7 dødssynder. Vi har med andre ord at gøre med en alvorlig handling, som du skal tage seriøst.

Her hos Billy belønnes dovenskab. For dovenskab er ikke altid kun forbundet med noget negativt. Der er intet som at være doven. Ikke hver dag, men bare engang imellem. Dovenskab giver mulighed for at slappe af og trække sig tilbage. Sætte ting på standby. Slippe væk fra pligter, som er langsommelige, intetsigende og rutineprægede.

Og netop derfor har vi udviklet online regnskabsprogrammet, så selv dovne mennesker finder programmet let og overskueligt. Programmet klarer de trivielle bogføringsprocesser, mens du kan nøjes med at sende fakturaer og klare de hurtige og lette opgaver.

Mød Billy og få tid til at dyrke dovenskaben med god samvittighed. Billy er online regnskabsprogrammet, som klarer alle de kedelige, rutineprægede og ensformige bogføringsopgaver for dig, mens du dyrker dovenskaben i fulde drag.

Begær

Vi er drevet af begær, sex og lyst. Det er forbudt, frækt og forførende. Men de fleste mennesker gør det – overrumples af begær.

Med begær følger ønsket om at være perfekt og om at opnå det, man peger på. Med begær udfordrer du dig selv. Igennem begær finder du tilfredsstillelse og afdækket behov. Du slapper af og finder nydelse. Du vil have mere og mere. Igennem begær kan du igen tænke. Med begær slapper du af og får overskud i hverdagen.

Begær er slet ikke så slemt endda – det er en måde, hvorpå du som menneske kan få pusterum, blive elsket og slippe lysten fri og komme i balance, når alt bliver for meget omkring dig. Og du er ikke alene om det, for i Billy dyrker vi begæret til at stile efter det perfekte, så vi kan tilfredsstille vores brugeres lyst til at have styr på økonomien og få balance i deres virksomheds finanser.

Ja, du tænker måske nok, at vi er gået fra forstanden, men vi har blot det begær at give dig det bedste. Omvendt håber vi, at du kan bære over med os og begære os.

Frås

Man må ikke fråse. Frås betyder at have et overforbrug. At mæske sig i alle de gode sager. At være ligeglad med, at man bare bruger løs af ressourcerne. Folk peger fingre af dem, som fråser.

Vi har gjort op med en forældet forestilling om, at det er forbudt at fråse. Vi tror ikke længere, at frås er farligt eller skammeligt. Tværtimod ser vi fråseri som et udtryk for at respektere sine brugere og give dem det bedste.

Vi giver vores brugere det bedste, og derfor fråser vi med tiden og udviklingsressourcerne. Igennem vores omhyggelige arbejde med online regnskabsprogrammet når vi nye højder til fordel for vores brugere. Og det er ikke kun tid og udviklingsressourcer, vi fråser med. Vi fråser også med happiness og sublim kundeservice. For os er tilfredse kunder alfa og omega. Vi søger konstant anerkendelse blandt vores brugere. På den måde er vi altid på dupperne og klar til at gå en ekstra kilometer. Omvendt håber vi at vinde deres hjerter og tillid – så står vi alle sammen stærkere!

Når du vælger online regnskabsprogrammet Billy, har vi heller ikke holdt os tilbage, hvad angår at fråse med lave priser.