Derfor skal du vælge et 30/6 selskab

Billy regnskabsprogram forfatter

Henrik Hedegaard Kastbjerg

17. februar 2017

Det er altid forbundet med mange omkostninger, når man tager springet og starter ud som selvstændig. Her giver Henrik Kastbjerg fra Midtjysk Revision dig konkrete råd til, hvordan du kan skære i nogle af udgifterne.

Mange af de omkostninger, der er forbundet med at stifte et selskab, er uundgåelige, men der er bestemt også steder, hvor du kan spare penge, hvis du tænker dig om i opstartsfasen.

Lad mig her give dig tre konkrete råd til at spare penge, hvis du står og skal til at oprette et selskab.

Vælg et 30/6 selskab

Hvis du opretter et IVS, ApS eller holding selskab i foråret, kan det være en rigtig god idé at oprette det som et 30/6 selskab. Med et 30/6 selskab slutter dit regnskabsår først d. 30. juni modsat normalen d. 31. december.

Det smarte er, at din regnskabsperiode derfor kan være op til 18 måneder. Det vil sige, at du også udskyder omkostninger til, at din revisor skal udarbejde dit årsregnskab helt op til 18 måneder og ikke kun op til 12 måneder som ellers.

Samtidig bliver du en attraktiv kunde for din revisor, fordi dit årsregnskab så skal laves i efteråret, hvor der normalt er lavsæson for revisoren. Det giver dig mulighed for at forhandle en billigere pris med din revisor. Nogle revisorer giver sågar efterårsrabat eller en lavere fastprisaftale til 30/6 selskaber.

Fravælg revision

Derudover kan du spare penge ved at fravælge revision. Du kan fravælge revision, hvis dit selskab ikke overskrider to af tre punkter: 12 ansatte, 8 mio. kr. i omsætning og 4 mio. kr. i balance.

De fleste nystartede selskaber vil kunne fravælge revision i starten.

Fordelen er, at du slipper for at spendere for mange penge, fordi omkostningerne til en revisor er væsentligt højere, hvis han eller hun skal revidere selskabet og ikke kun lave årsregnskabet. Dog giver revision af selskabet altid en høj grad af sikkerhed, men hvis du som ejer af selskabet også er en del af driften, giver det ikke altid den ekstra værdi.

Vælg den rigtige advokat eller revisor

Afslutningsvis vil jeg opfordre dig til at tænke dig om, inden du vælger den advokat eller revisor, som skal oprette dit selskab. Der er stor forskel på, hvad de tager for opgaven. Oprettelsen af et IVS, ApS eller holding selskab kan mange steder koste 4.000 kr. plus moms. Men det kan du få væsentligt billigere. Undersøg derfor markedet, og find en billig revisor eller advokat.

Jeg håber, at du kan bruge rådene - og forhåbentligt sparer de dig for nogle penge, som du i stedet kan bruge andre steder i din virksomhed.