Drift af virksomhed som mindreårig

24. april 2014

Drift af virksomhed som mindreårig

Hejsa!

Jeg skal snart starte min første virksomhed. Da jeg kun er 17 år gammel, har jeg fået en 'speciel' tilladelse fra statsforvaltningen. Eftersom jeg kun er 17, har jeg heller ikke noget Dankort eller lign. og jeg vil derfor gerne tilknytte mine forældres kort til min virksomhed. Mit spørgsmål lyder så: hvordan skal dette bogføres?

En anden ting jeg gerne vil vide; hvordan kommer det til at foregå med udbetaling af overskuddet? Jeg vil jo helst undgå at betale skat, så det skal vel ske over mit frikort på en eller anden måde?

Jeg glæder mig til at høre fra jer! :-)

Mvh. Kasper

Svar

Kære Kasper,

Ved brug af dine forældres kort vil der skulle oprettes en mellemregningskonto til dine forældre. Når der bliver betalt udgifter eller modtages indtægter på dine forældres dankort vil du skulle bogføre dette som en indtægt eller udgift og så vil modkontoen være mellemregningskontoen med dine forældre.

Hvis du vil drive virksomheden, som en enkeltmandsvirksomhed vil overskuddet af virksomheden blive beskattet over din personlige selvangivelse. For løbende at betale skat, vil du skulle gå ind på din forskudsregistrering og registrere hvad dit forventede overskud af virksomheden vil være. På denne måde vil SKAT lave en række B-skatte betalinger som løbende skal betales igennem året. Dog skal du være opmærksom på at de penge du hæver fra virksomhedens kontantbeholdning til privatforbrug vil blive beskattet fuldt ud og ikke med 25% som virksomhedens resterende overskud vil blive beskattet med.

Denne artikel er skrevet af

Kasper Rabing Christensen, Beierholm – København

Beierholm dækker alle kompetenceområder inden for regnskab og revision. Vi rådgiver blandt andre praktiserende læger, tandlæger, små og mellemstore virksomheder og foreninger i moms- og skattespørgsmål og generel drift af forretningen.

Beierholm er for alle. Vi hjælper iværksættere såvel som etablerede personlige virksomheder og selskaber under mottoet, at ”ingen kunde er for lille og ingen vokser sig for stor”. Med vores faglighed og en uformel omgangstone stræber vi efter at gøre hverdagen nemmere for vores kunder.

Se Kasper Rabing Christensens profil