Farer og faldgruber ved gratis software til iværksættere

Billy regnskabsprogram forfatter

Toke Kruse

08. marts 2013

Hvis der er én ting, som de fleste succesfulde iværksættere har til fælles, uanset marked, så er det evnen til at presse – nej, vride hver eneste øre ud af hver krone for at tilføje deres virksomhed så meget værdi som muligt. Og midt i disse anstrengelser er der mange der forsøger sig med forskellige gratis regnskabsprogrammer – og så senere fortryder denne beslutning. Men hvorfor i alverden skulle man også overlade noget så vigtigt som ens virksomhedsfinanser til et gratis regnskabsprogram til iværksættere? Lugter det ikke langt væk af problemer – lige fra starten af?

Gratis regnskabsprogrammer og typiske faldgruber

Mange simple regnskabsprogrammer rettet mod virksomheder er lige netop dét: simple (som i ekstremt basale) med begrænset funktionalitet. Og dette er der desværre mange iværksættere, der først opdager, efter de har brugt utallige timer på at indtaste kundeinformationer og data i systemet. Før du begynder på den ualmindelig kedsommelige opgave, det er at indtaste data, så sørg for at vælge et program, der har alle de funktioner, du har behov for uden alt det andet blær, som du alligevel aldrig får brug for!

Eftersom dine kunder er dem, der får hjulene på din virksomhed til at køre rundt, så er det smart at sørge for, at dit regnskabsprogram har et CRM-modul. Desværre er det de færreste gratis programmer, der har dette vigtige modul og det er ellers en funktion, som har potentiale til både at øge din indtjening og spare dig tid!

De fleste gratis regnskabsprogrammer fungerer, så længe du sidder ved dit skrivebord foran din computer. Dette er selvfølgelig en udmærket løsning på kontoret, men der er rigtig mange iværksættere, der bruger betydeligt mere tid væk fra kontoret end de bruger  kontoret. Derfor er det vigtigt at vælge et regnskabsprogram, der er fleksibelt og giver dig mulighed for at logge ind og lave fakturaer, også når du er på farten.

Og det er det, vi kalder regnskab i ”skyen”. Er du ikke helt med på den nyeste teknologi-mode, så synes du måske, at det virker lidt risikabelt at gemme den slags oplysninger og data udenfor kontorets fire vægge på denne måde. Men med det ideelle program får du datakryptering, der er så skudsikkert, at det kan give selv militæret kamp til stregen!

En sidste ting – og det her hører til i den tunge ende – mange gratis programmer har masser af gode funktioner, men der er til gengæld ingen tech-support! Ja, du læste rigtigt! De giver dig hele pakken ganske gratis, men vil derefter have, at du skal betale for at få hjælp til, hvordan du bruger programmet eller hvis der opstår problemer med programmet, som de skal løse for dig. Jamen, sikke noget rod!

En af de vigtigste ting, man skal huske, når man står og skal vælge regnskabsprogram, gratis eller ikke gratis, er, at på samme måde som man ikke er kunstner, bare fordi man ejer en pensel, så bliver man heller ikke revisor, bare fordi man bruger et regnskabsprogram. Det er stadigvæk nødvendigt, at du kender til i hvert fald de mest basale regnskabsmæssige funktioner (eller at du har en revisor i periferien, som du lejlighedsvis kan spørge til råds). Heldigvis er de grundlæggende ting ret nemme at lære. Du behøver dermed ikke at søge tilbage til skolebænken og tage en ny uddannelse eller tage aften- eller online-kurser for at lære det.

Jeg vil selvfølgelig ikke påstå, at der ikke findes ét eneste ordentligt gratis regnskabsprogram til iværksættere, men jeg ved med sikkerhed, at jeg endnu ikke har set et, der har lige så mange gode funktioner og samtidig er lavet helt specielt til iværksættere, på samme måde som Billy’s Billing – der endda kan fås til en ganske fornuftig og overkommelig pris. Og det er faktisk grunden til, at jeg lavede programmet – så du kan få alt det, du har brug for og kan undgå alt det, du ikke har brug for!

Vi giver dig endda muligheden for, helt uforpligtende, at prøvekøre programmet fuldstændig gratis i 14 dage, så du selv kan se, at vi kan alt det, vi siger, vi kan! Det er rent win-win, og det koster dig ikke noget. Tag din gratis prøvetur nu og lad os vise dig hvordan du kan forvandle dit besværlige regnskab til ren barneleg!

Artiklen er oversat fra engelsk, skrevet af Toke Kruse og findes også på vores amerikanske blog under titlen The Perils and Pitfalls of Free Small Business Accounting Software.