H.K.H. Kronprinsen på besøg i USA

Billy regnskabsprogram forfatter

Toke Kruse

26. august 2014

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, Prins til Danmark, er taget til USA, nærmere bestemt San Francisco, for at se, hvordan danskerne udvikler softwarefirmaer i hjertet af den teknologiske højborg ”Silicon Valley”.

Læs med og få et lille kig fra dagen, hvor den danske prins kom forbi USA.

100 mand samlet

Kl. er 16.00, og godt 100 mand med overvægt af danskere er samlet til en 3 timers event, hvor Kronprinsen åbner arrangementet med en velkomsttale efterfulgt af en paneldebat med iværksættere, som allerede har gjort det eller er godt i gang. Heriblandt Mikkel Svane fra Zendesk og David Helgason fra Unity Technologies. Panelet talte om, hvor dårlig funding i Danmark har været (og til tider stadig er det), hvordan man skal starte med et Delaware-selskab, og hvad USA kan, som Danmark ikke kan.

Hovedkonklusionen var, at USA, især Silicon Valley, har et ”eco-system” med både penge i frit flow, viden og ikke mindst et marked, der er væsentligt større end Danmark.

Bakker op om Danmark på den anden side af jorden

Det, at Kronprinsen kommer til USA, betyder ikke alene opbakning hjemmefra, men også et endnu større fokus på danske it-virksomheder i USA. Det giver alt sammen et stærkere billede af Danmark som nation i kapløbet om de bedste it-idéer og virksomheder. Et royalt besøg gør det blot en smule lettere for danskere at komme herover og sparke døre ind.

Mikkel Hippe fra Tradeshift](https://tradeshift.com/) (tv.) Kronprisen og Toke Kruse fra [Billy. Fotograf: Jette Williams

Arrangementet blev stablet på benene af Innovation Center Denmark og Stanford University.

Fokus på udlandsdanskerne

Sidder man i Danmark, tænker man måske ikke over, hvor stor en betydning det har, at udlandsdanskerne baner vej for Danmark. Men det har meget at sige, for hver dansk succes i USA falder tilbage på Danmark og andre danskere, som vil prøve lykken. Over de sidste par år har danske start ups fået et godt ry og omdømme i USA, fordi de danske teams har vist gode resultater og griber softwareudvikling an på en anden måde end mange andre. I de danske start ups er der en flad organisation med fokus på kvalitetsprodukter og en god, bæredygtig idé.

Tak fordi du læste med!

Mange hilsner

Toke Kruse