Hurtigere hjemmeside og stabile servere

Billy regnskabsprogram forfatter

Sebastian Seilund

30. maj 2011

Vi arbejder stadig hårdt mod at få Billy klar til en endelig version. De sidste 3 ugers tid har vi forbedret en masse ting omkring programmet. Det drejer sig fx om websiden, vores serversetup og vores interne procedurer, så vi kan hjælpe jer brugere endnu bedre.

I løbet af de næste uger vil I se en masse nye ting og forbedringer i selve programmet. Så der er masser at glæde sig til.

I dette indlæg vil jeg berette lidt om, præcis hvad vi har arbejdet på for nyligt.

Markant hurtigere hjemmeside

Hvis man surfer rundt på www.billysbilling.dk, vil man mærke, at siden er blevet markant hurtigere end da vi gik i luften, for lidt over en måned siden.

Det er vigtigt for os at have en hurtig hjemmeside. Vi vil gerne tilbyde både eksisterende brugere og nye brugere en så hurtig og flydende surfingoplevelse som muligt.

Alle sider på www.billysbilling.dk bliver nu cachet 100% af vores server. Dvs. at det stort set kun tager den tid, som det tager at downloade siden til din browser, for at få vist siden.

Vi har desuden komprimeret alle vores billeder, og minimeret brugen af eksterne ressourcer på hjemmesiden. Fx har vi kombineret næsten alle grafikbilleder som du ser på hjemmesiden i ét samlet billede, hvilket ser meget spøjst ud når man ser billede som en helhed.

Alt dette arbejde vil også komme programmet og dets performance til gode, både nu og her, men også i fremtiden.

Backup og datareplikation

Vores procedure for dataopbevaring er blevet sat i system. Vi har en hoveddatabase, som programmet og hjemmesiden bruger. Denne kan vi løbende skalere op i takt med at behovet stiger. Ved siden af hoveddatabasen har vi en sekundær database, som altid er 100% up-to-date med samme data som hoveddatabasen, og hvis eneste formål er at tage over hvis hoveddatabasen en dag skulle fejle. Sker dette, vil systemet altså kunne køre videre med det samme, uden nogen som helst form for tab af data.

Udover dette, tages der hver eneste time af døgnet automatisk backup, som gemmes på helt andre servere.

Alt dette sker i et lukket og beskyttet miljø.

Next up: Valutahåndtering og fakturaforbedringer

Den næste store opdatering, som man kan se frem til, er valutahåndtering. Med denne opdatering vil man kunne oprette fakturaer og regninger i alle verdens valutaer. Såfremt at alt løber efter planen, vil denne opdatering blive lanceret sidst på ugen.

Derudover vil vi komme med en masse forbedringer til vores fakturamodul, som fx rabbatter, rykkere, fleksible fakturanumre og andre lækkerbiskener, som forhåbentligt vil gøre din hverdag lettere.

Hold øje med Beta-bloggen, og husk at tilmelde dig automatisk besked om nye indlæg. Det kan du gøre til højre på denne side.