Jeg har lige spildt en hel eftermiddag – Og jeg synes du skal gøre det samme

Billy regnskabsprogram forfatter

Dan Rose Johansen

04. december 2014

Jeg er marketingschef I Billy’s Billing og jeg elsker mit job. Det er der mange grunde til, men i dag fik jeg endnu en. Det kommer jeg tilbage til, først lidt kontekst.

Billy’s Billing er et produkt der har gjort det mest usexede og kedelige ved at drive virksomhed til noget som er let og gør at man kommer tættere på at forstå sin egen virksomhed. Efter Billy’s Billing blev lanceret gik det pludseligt op for danskerne at regnskab ikke behøver føles som den sidste blækregning før en sommerferie. Det var et helt klassisk paradigmeskifte. Det affødte selvfølgeligt et par nye konkurrenter der kunne se at der var et marked. Men Billy’s Billing startede som et udtryk for et behov som stifterne, Toke og Sebastian, selv følte og ikke bare fordi der lå en pengesæk for enden af regnbuen. I februar lancerede vi en ny version således at ikke kun små danske virksomheder, men virksomheder over hele verden kunne fokusere mere på deres produkt frem for administration. Det har godt nok haft sine udfordringer, men når man ved at man er med til at gøre hverdagen lettere for sine kunder har det meget lidt betydning.

Nu tilbage til den spildte eftermiddag. Jeg satte mig ned en søndag eftermiddag for at arbejde men endte med ikke at få lavet ret meget. Tilfældigt begyndte jeg at kigge på de kunder vi har I Billy’s Billing og det var ekstremt motiverende. Jeg slog hver virksomheds hjemmeside op og kunne pludseligt se hvor mange forskellige og professionelle virksomheder vi hjælper. Virksomheder der planter levende vægge, vasker din skraldespand, små filmstudier, lydfolk, vinduespudsere, tømrere, marketingbureauer, fotografer, frisører, poledansere, grafikere og massere af iværksættere med kæmpe potentiale. Min motivation steg markant. At vide hvem man hjælper og at det er dygtige spændende virksomheder påvirker måden man tænker på sit arbejde på. Man fjerner et abstraktionsniveau og alt hvad man laver har en konkret effekt på rigtige mennesker. Det er også her man kommer tilbage til ideen med en virksomhed som Billy’s Billing. At løse en konkret udfordring for nogle mennesker der føler samme behov som stifterne af Billy’s Billing følte for et par år siden. Gør dig selv den tjeneste og spild en eftermiddag. Det er uden tvivl det værd.