Kvaliteten af softwaren frem for mange funktioner

Billy regnskabsprogram forfatter

Toke Kruse

20. oktober 2014

I 2011 var vores strategi at komme hurtigt på markedet, hvilket samtidig betød, at vi havde en mindre skalerbar version. Da vi kunne se, at vi havde fået fat i markedet, byggede vi en version, hvor vi brugte tid på et godt API, nyt interface og mere skalerbare måder at udvikle nye funktioner på. Alt sammen for at blive skalerbar og kunne udvikle funktioner hurtigere i fremtiden. Vi har altså investeret i kernen af programmet i stedet for at stå med et ustabilt program på den lange bane. Vores indtræden på det amerikanske marked sker uafhængigt af det og vil ligeledes være en god, langsigtet investering, som kommer danske brugere til gode, fordi vi har en større udviklingsafdeling, der arbejder på funktioner, som kan bruges i begge lande.

Hvad så med roadmap, statusopdateringer og lignende?

Vi har valgt ikke at have en roadmap, fordi den ikke ville bidrage med andet end en forventning om, at når man har listet det på roadmappen, kommer funktionen nok derefter. Derfor oprettede vi en status update-side, men det var mit indtryk, at den ikke blev brugt, så vi slettede den. På opfordring af flere aktive brugere har vi derfor valgt at oprette en ny kategori på vores blog, som tjener det formål at informere om nyheder angående kommende funktioner og udviklingen i det hele taget. Kategorien vil blive opdateret 1-2 gange om måneden, og opdateringerne vil omhandle såvel store som små udviklingsnyheder. Den nye kategori gavner dig på følgende to måder:

  • Månedlig ajourføring af status update
  • Opdatering hver gang vi releaser noget nyt

Hvis du blot ønsker et hurtigt overblik over hvilke funktioner, vi arbejder på, kan du kigge her: Kommende funktioner.

Din opbakning tæller

Det er altid sjovest at bakke et fodboldhold op, når det vinder det ene mesterskab efter det andet, men man glemmer måske, at opbakningen er endnu stærkere og vigtigere for et hold, når der er bump på vejen, og alt ikke er, som man ønsker det. Lige nu ville jeg ønske, at vi havde alverdens funktioner, men det har vi ikke, så din opbakning er vigtig. Alle, som har været med os lige fra begyndelsen, skal vide, at vi sætter stor pris på deres kontinuerlige support, og at vi fortsat vil kæmpe for at blive danskernes foretrukne regnskabsprogram.

Langt størstedelen af brugerne er top tilfredse med Billy, så det handler kun om et mindre antal brugere, der mangler konkrete specialfunktioner der pt. kun er tilgængelige i version 1. De bliver tilføjet version 2 i den rækkefølge, som de er prioriteret på statussiden. Samtidig har vi gjort det muligt, at hvis du står og mangler de omtalte funktioner, kan signe dig op i version 1, ved at skrive direkte til billy@billy.dk.

Vi kan ikke flytte brugere fra version 2 til version 1, dog opgraderer vi automatisk brugere fra version 1 til version 2 i takt med funktionerne frigives.

Min vision er i din interesse

Jeg vil være regnskabsprogram nummer 1 i Danmark, så der ikke er nogen tvivl om, at man skal vælge Billy. Jeg kan ikke give en deadline for, hvornår hver funktion er færdig, men jeg kan love dig, at der arbejdes hver eneste dag på at gøre det bedre og på at kunne lancere nye funktioner. Vi er altså en visionær virksomhed, som tænker ud over konkrete funktioner, fordi vi satser på fremtiden og ikke kun på dagen i morgen. For den enkelte bruger kan det godt virke underligt, at vi ikke bare hælder de sidste funktioner på, men det er en langsigtet beslutning, som i sidste ende vil gavne vores brugere.

Billy er sat i søen for at gøre regnskab let både nu og på den lange bane, så jeg tror og håber fortsat på alles opbakning, selvom overgangen til et nyt og stærkere system har taget længere tid, end nogen af os havde regnet med.

To nyheder er allerede klar til dig

Mange hilsner Toke Kruse