Lav en tryg og sikker webshop

Billy regnskabsprogram forfatter

Dorthe Schmidt

07. maj 2020

Det er vigtigt for alle typer af webshops - både store som små - at signalere, at det er et sikkert sted at handle. Det betyder nemlig meget for den enkelte forbruger at føle sig tryg, når de køber noget online.

Det er derfor vigtigt, at din webshop fremstår så troværdigt som muligt overfor de kunder, som handler hos dig.

Selvom de fleste forbrugere har gode oplevelser med køb på internettet, så oplever omkring 1/3 (37%) i følge Ritzau alligevel problemer i forbindelse med et eller flere køb. Det er en markant stigning i forhold til 2009, hvor kun 8% af forbrugerne oplevede problemer ved et køb på nettet.

Som webshopejer er der flere ting, du kan gøre for at sikre, at forbrugeren finder din side tryg og troværdig at handle på.

Vær opmærksom på dit indhold

Vær opmærksom på, at indholdet på din hjemmeside fremstår autentisk og troværdigt.

Hvis din hjemmeside er på dansk, skal al tekst f.eks. være skrevet i et tydeligt og korrekt sprog. Når en side indeholder fejl i sproget, kan det nemlig virke mistænkeligt for den besøgende.

Det er også vigtigt, at din hjemmeside indeholder virksomhedens kontaktoplysninger såsom: navn, CVR-nr., adresse, e-mail og evt. telefonnummer. På den måde øger du troværdigheden af siden, da potentielle kunder kan se din virksomheds lokation, og dermed nemt kan komme i kontakt med dig.

Det er generelt en god tommelfingerregel, at alt indhold skal være i orden og opdateret.

Hav handels- og leveringsbetingelserne på din side

Det er afgørende, at din webshop har synlige handels- og leveringsbetingelser, der lever op til den gældende lovgivning. Med handels- og leveringsbetingelserne på din side, giver du dine kunder en tryghed i at handle med dig, og samtidig giver det også færre uoverensstemmelser mellem dig og dine kunder.

Husk, at dine kunder skal kunne krydse af, at de accepterer handels- og leveringsbetingelserne inden handlen gennemføres - ellers gælder betingelserne ikke.

Certificér din hjemmeside

For at forbrugeren oplever en tryg og sikker e-handel, kan det være en god idé, at din webshop bliver certificeret.

Hos Tryghedsmærket har alle webshops gennemgået en kontrol, der bl.a. sikrer forbrugeren, at de handler i en webshop, hvor ejeren eller ejerne er blevet verificeret, inden en certificering kan opnås.

Samtidig vil forbrugeren altid kunne se tilbagemeldinger og feedback fra andre forbrugere, der har handlet hos webshoppen.