Bag om Billy: Mød Commercial Manager Nicolai

Billy regnskabsprogram forfatter

Julie Tandrup Gravesen

20. oktober 2017

I denne uge kan du møde vores Commercial Manager Nicolai.

Nicolai har været involveret i et hav af forskellige opgaver i Billy, siden han startede for 2,5 år siden, og han sætter en stor ære i at gøre sit arbejde godt.

Nicolai er typen, der altid har travlt og engagerer sig meget i de ting, han kaster sig over. Det betyder, at han i løbet af de sidste par år har brugt de fleste af sine vågne timer i Billy. Før Nicolai startede i Billy, blev tiden brugt på alt lige fra en karriere i militæret til at arrangere events i Norge med hundeslæder, igloer og alt, hvad dertil hører.

Nicolai kalder sig selv for Kongen af København, men ingen ved rigtig hvorfor.

Hvad laver du i Billy?

"Man kan sige, at jeg er Billys altmuligmand. Jeg har været supportchef, revisoransvarlig og stået for implementeringen af vores mobil-app. Og så er jeg kommerciel ansvarlig, hvor jeg står for vores revisor/bogholder-kampagner, partnerskaber, integrationer, test af integrationer osv. Så mit arbejde spænder meget bredt.

Fremadrettet kommer jeg dog primært til at fokuserepå det kommercielle arbejde og produktudvikling."

Hvad er det bedste ved at arbejde i Billy?

"Det bedste er helt klart de mennesker, der er herinde, men selvfølgelig også vores ture ud af huset. Vi har eksempelvis været på en sommerhustur, der var rigtig sjov. Det er virkelig sådan nogle aftener, der gør det sjovt at være her. Men selvom vi har det sjovt sammen, går ud sammen og har det fedt, så kan man også mærke passionen for Billy hos alle. Vi ender meget tit med, at det er Billy, vi snakker om. Eksempelvis strategi; hvad skal vi gøre, og hvor vil vi gerne hen."

Hvad er dit bedste minde fra Billy?

"Uha, der er mange, men et af de bedste minder er nok fra dengang, vi flyttede kontor. Vi gik fra at holde til i en tarvelig lille lejlighed på Gothersgade til at flytte hen på et rigtigt kontor. Der blev vi ligesom til en rigtig virksomhed, hvis man kan sige det sådan. Før var vi bare en masse drenge, der sad i T-shirts og spiste rugbrødsmadder med First Price pålæg."

Hvad ville du gerne være, da du var lille?

"Jeg ville gerne være arkæolog eller animator. Arkæolog var nok primært fordi, at jeg som lille havde en stor interesse for forhistoriske ting som pyramider, dinosaurer, og alt der havde noget med historie at gøre. Derfor er jeg også ret farlig i Trivial Pursuit, så snart jeg får nogle historierelaterede spørgsmål – af en eller anden grund suger jeg det bare til mig. Drømmen om at blive animator kom derimod fra, at jeg godt kunne lide at lave mine egne kortspil og tegneserier.

Det var det, jeg ville dengang, men nu er mine interesser et helt andet sted."

Hvis du var et spøgelse, hvem ville du så hjemsøge?

"Jeg ville nok hjemsøge Donald Trump. Jeg ville sørge for, at han ikke kunne sove om natten, så han kunne stoppe med at tage alle de dumme beslutninger. Det er nok ham, jeg først ville hjemsøge."

Hvad er din største drøm?

"Jeg tror, at min største drøm er, at jeg aldrig nogensinde falder i en grøft, hvor jeg bliver tilfreds og bare læner mig tilbage. At jeg igennem hele livet konstant vil udfordre mig selv og udvikle mig personligt – både i forhold til det jeg laver på arbejdet, men også på et generelt personligt plan. Jeg vil helst ikke ende et sted, hvor jeg går i står, fordi jeg har opnået et mål og bliver for tilfreds med mig selv."

Du passer en abe. Hvem vil du få til at hjælpe dig?

"Jamen nu har vi jo allerede Kristian ansat i supporten. Når man er i selskab med ham, kan det godt føles lidt som om, man passer en abe, men han er så også rigtig god til at hjælpe lidt til med at passe sig selv. Så ja, det skulle nok være Kristian, også fordi jeg tror, at han ville ”connecte” rigtig godt med enten en orangutang eller en chimpanse. Ej, det er selvfølgelig bare sagt i sjov, vi kan godt være lidt efter hinanden engang i mellem."

Hvis du var en farve, hvilken farve ville du så være?

"Jeg tror, jeg ville være hvid. Hvid er jo alle farver i én. Men det er lidt svært at svare på. Jeg tror meget på, at tingene er, hvad man selv gør dem til. Uanset hvilken farve man har, om det er din hudfarve, din religion eller bare den du er, så tror jeg på, at det er din personlighed der gør forskellen. Jeg har et ordsprog fra min tid i militæret: Hvad er det eneste, du kan gøre, hvis alle har uniformer på og ligner hinanden? Det er personlighed, fordi der ikke andet tilbage at vurdere. Derfor tror jeg også, jeg ville være hvid, fordi det er fuldstændig ligegyldigt, hvilken farve man er. Det handler om personlighed."

Næste gang

Næste interview kommer ud om 14 dage, hvor du kan møde Michael, der arbejder i vores supportafdeling.

Og fik du ikke læst forrige interview med Kasper fra supporten, kan du gøre det her.