Bag om Billy: Mød vores økonomimand Aske

Billy regnskabsprogram forfatter

Julie Tandrup Gravesen

15. december 2017

I denne uge kan du møde Aske.

Aske er vores regnskabsansvarlige, så det er med andre ord Aske, der holder styr på regnskabsprogrammets regnskab, og det gør han rigtigt godt.

I Billy kender vi Aske som en sød, omsorgsfuld og veltrænet bamse, der altid er der for alle, der har brug for det. Aske er typen, man altid kan komme til, hvad enten det er arbejdsrelateret, personligt eller bare virkelig dumt.

Hvis Aske var en is, ville han efter eget udsagn være en Ben and Jerry’s Cookie Dough, fordi alle er vilde med ham. Det lyder måske lidt selvfedt, men det er faktisk sandt – alle os her i Billy er i hvert fald helt vilde med ham, og vi er så glade for at have Aske på holdet.

Hvordan er du havnet i Billy?

”Før jeg begyndte i Billy, var jeg juniorregnskabskonsulent i et regnskabsbureau. Her arbejdede jeg blandt andet med Billy, så jeg havde allerede oparbejdet en smule forståelse for Billy, da jeg blev ansat tilbage i maj i år. Da jeg startede i Billy var det i første omgang som rådgiver, men efter fem måneders tid rykkede jeg op og blev økonomiansvarlig. Nu er jeg manden, der holder styr på vores interne økonomi. Det ser jeg som et stort ansvar, fordi når man er et regnskabsprogram, er der en forventning om, at man også har styr på sit eget regnskab.”

Beskriv din bedste dag i Billy

”Der har været rigtig mange virkelig gode dage i Billy. Billy er en arbejdsplads, hvor der er meget fart på, og jeg tror, at vores hverdag adskiller sig meget fra den hverdag, de fleste kender fra deres egen arbejdsplads. Der er mere energi i Billy, end der er de fleste steder. Men hvis jeg skal udpege den bedste dag, jeg har haft i Billy, skal vi nok tilbage til sidste sommer. Her havde vi en perfekt dag; en af de dage, hvor alting bare går godt. Energien var god, humøret var højt, og vejret var godt, så det var en kæmpe fornøjelse at sidde herinde. Og så er det bare altid en fornøjelse at sidde med drengene i supporten, fordi humøret altid er højt og stemningen god.”

Hvad laver du, når du ikke er i Billy?

”Lige for tiden er jeg i gang med sidste år af min kandidat, hvor jeg læser Accounting, Strategy and Control på CBS - eller på alment dansk bare regnskab og strategi. Udover det bruger jeg rigtig meget af min tid på mit kollegie, hvor jeg både er engageret i sociale aktiviteter og fester. Jeg går også op i styrketræning, og vi har et træningscenter på kollegiet, så jeg træner meget. Generelt bruger jeg bare meget tid med mine venner og med folk på kollegiet.”

Hvis du måtte lave én regel, som alle i Billy skulle følge, hvad skulle den så være?

”I Billy sker det, at der bliver åbnet en flaske champagne eller to, når der er noget, der skal fejres. Det kan godt sprøjte lidt, så den første regel, jeg ville indføre, ville nok være, at ingen måtte sprøjte champagne i nærheden af mit skrivebord. Det er lidt et luksusproblem, men det klistrer simpelthen for meget, og det bliver lidt træls i længden.”

Hvad er den bedste rejse, du har været på?

”En af de bedste rejser, jeg nogensinde har været på, var i virkeligheden helt spontan og slet ikke planlagt. Det var med to af mine gode venner, der også arbejder i Billy, Nicolai og Kristian. Vi tog til Spanien, hvor vi besøgte Billys stifter, Toke, som på det tidspunkt boede i Marbella. Vi bookede turen umiddelbart efter Roskilde Festival og tog af sted to dage senere. Jeg tror, noget af det, der gjorde turen så god, var, at det hele var så spontant. Stemningen var sindssygt fed, der var høj energi, masser af sol, og det blev bare en helt igennem fantastisk rejse. Og så var det bare dejligt at være af sted med to dejlige drenge, som både er mine kolleger og gode venner.”

Du kan godt lide at lave mad. Er det nogensinde gået fuldstændig galt?

”Nej. Aldrig. Min madlavning er perfekt. Ej, haha, man har altid off day af og til. Den sjoveste episode, jeg kan komme i tanke om, var, da jeg blev overtalt til at tage med som kok på en rustur ude på RUC. For at lave sjov med de nystartede universitetsstuderende, havde vi aftalt, at jeg skulle overbevise dem om, at jeg faktisk var prisbelønnet Michelin-kok og arbejdede på Noma. Den var lidt svær at sælge, specielt da jeg fik en andengradsforbrænding på en oliegryde fem minutter efter, at jeg trådte ind i køkkenet, og jeg endte med at måtte stå fem timer og holde min hånd i vand.”

Hvilket reality-program vil du helst deltage i?

”Åh nej. Nu gælder det om at sige noget, der kommer til at stille mig i et godt lys. Jeg ved ikke, om der findes et reality-program, der rent faktisk stiller deltagerne i et godt lys. Jeg ville nok blive nødt til at sige Luksusfælden. Så ville jeg være personen, der kommer ind, redder dagen og klarer de økonomiske problemer for folk. Lidt ligesom når jeg redder dagen i Billy. Ellers må jeg nok sige Den Store Bagedyst, siden jeg kan lave en ond omgang cookies.”

Næste gang

Næste interview kommer ud om tre uger, hvor du kan møde vores rådgiver Mathias.

Og fik du ikke læst forrige interview med vores rådgiver Kerem, kan du gøre det her.