Bag om Billy: Mød vores udvikler Jason

Billy regnskabsprogram forfatter

Sebastian Strømberg

22. februar 2019

I denne uge skal du møde en anden af vores udviklere, Jason.

Jason arbejder som backend-udvikler i vores tekniske afdeling, og hans opgave er at forbedre selve regnskabsprogrammet i Billy, så det bliver endnu nemmere at anvende. Det kan for eksempel være ved at udvikle nye funktionaliteter, som bliver efterspurgt af vores brugere. Derudover sørger han for, at webappen kører som den skal.

Man kan vist godt kalde Jason for lidt af en verdensmand. Han er nemlig født og opvokset i Baltimore, men har boet både i LA, New York, Berlin og nu er han altså bosat her i København, hvor vi er så heldige at nyde godt af hans evner.

Jason startede egentlig med at studere naturfag på highschool for at forberede sig til college, men han valgte i stedet at søge ind på en kunstskole, hvor han lavede konceptuel kunst. I dag kombinerer han gerne begge verdener gennem ingeniørfaget og musik. Det kommer også til udtryk ved, at han har egen virksomhed ved siden af jobbet i Billy, hvor han blandt andet udvikler lydværktøjer og musiksoftware, som andre kan bruge til at producere musik.

Hvad laver du i Billy?

"Jeg blev faktisk ansat som senior frontend-udvikler, men fandt ud af, at jeg også havde interesse for backend-delen. Så jeg arbejder med webappen, og de services vi udbyder. Men lige nu udvikler jeg mest nye funktioner i Billy.”

Hvordan kan det være, at du valgte at flytte til København?

“Jeg havde brug for luftforandring fra Berlin, som er mere en festby. Jeg tager dog ofte til Berlin i weekenderne for at feste, men København er mere afslappet og et bedre sted at få gjort de ting, jeg gerne vil."

Hvordan ser en almindelig dag i Billy ud for dig?

"Jeg møder ind om morgenen, og så har vi dagligt et kort møde, hvor vi fortæller, hvad vi har fået lavet, og hvad vi har planer om at arbejde på i løbet af dagen. Enten så fortsætter jeg på en opgave eller tjekker mails og går i gang med en ny. Jeg føler egentlig, at mit arbejde er ret afslappende, fordi vores teamleder sørger for, at der er et godt miljø at arbejde i og en god struktur på vores arbejde. Der sørges for, at vi hele tiden er effektive, men uden at stresse over vores opgaver, så vi ikke begår tekniske fejl. I forhold til mine tidligere jobs er her mere afslappet pga. den gode arbejdsstruktur.”

Hvad er det bedste ved at arbejde i Billy?

“Det bedste er nok miljøet her i Billy. Vi spiser alle sammen frokost sammen, det skaber sammenhold. Og jeg føler en sikkerhed i mit job, fordi det virker til at gå godt i Billy, og så er kontorets placering absolut heller ikke værst.”

Hvad laver du når du ikke er i Billy

“Jeg arbejder for det meste på nogle projekter. Jeg arbejder lige nu på et album. Jeg laver musik i mange forskellige genrer, så lige nu er jeg i gang med at finde ud af, hvilken genre det kommende album skal være. Mine tidligere albums har været meget forskellige, det ene var meget eksperimenterende, mens et andet var popmusik hvor jeg selv sang. Jeg tror det nye skal være jazz."

"Derudover arbejder jeg på en app sammen med en ven. Den er udviklet til forfattere, og gør det muligt for dem, at gemme deres arbejde som en delbar interaktiv tidslinje. Jeg skal snart til en konference i Texas, der hedder South by Southwest, hvor jeg skal tale om appen og generelt om udvikling af apps med Javascript."

Hvis du var et dyr, hvad ville du så beskrive dig som?

“Måske en blæksprutte med sine mange arme til at lave flere forskellige ting, så kan den ændre sin form og komme igennem små huller, og så er en blæksprutte meget klog. Der findes faktisk en blæksprutteart, som kan skifte farve, den kunne jeg godt tænke mig at være.”

Hvad er din guilty pleasure?

“Rigtig dårlige science fiction-serier. De skal helst være dårligt skrevet og have en tynd handling. Jeg har nok et behov for at lave noget, hvor jeg ikke skal bruge mit hoved efter en hel dags kodning. Så skal det helst ikke være for komplekst.”

Hvis du kun måtte spise én ting resten af livet, hvad skulle det så være?

“Den er faktisk ret nem, for jeg har tit perioder, hvor jeg spiser den samme ting. Da jeg boede i New York havde jeg en periode på måske 3 måneder, hvor jeg nærmest kun levede af milkshakes. Lige nu har jeg en fase, hvor jeg næsten kun spiser laks. Jeg ved egentlig ikke hvor sundt det er. Men det kan jeg spise hele tiden.”

Du kender Berlin rigtig godt. Har du nogle insider tips til, hvor man skal tage ud og feste i Berlin?

“Ja, jeg kan da nævne et par af mine favorit klubber og barer: Keith, Rupaul, Sameheads, O Tannenbaum. Det er nogle mere underground steder med interessante mennesker og gode dj’s, i stedet for at sige Berghain, for det kender alle i forvejen.”

Tippet er hermed givet videre!

Næste gang

Glæd dig til næste interview, der udkommer om en to uger, hvor du kan med møde Marcus, der er ansat i vores nyoprettede outbound afdeling.

Og fik du ikke læst forrige interview med vores udvikler Nikolas, kan du gøre det her.