Bag om Billy: Mød udvikler-Nicklas

Billy regnskabsprogram forfatter

Stine Jensen

11. maj 2017

I dag kommer du til at lære Nicklas bedre at kende. Han er den yngste i udviklingsafdelingen og selvlært.

Nicklas er næsten født udvikler, og hans passion for Pokemón blev starten på hans karriere. Som 8-årig kastede han sig ud i at udvikle en hjemmeside for andre Pokemón-fans. Derfra tog det fart. Nicklas har gennem ren og skær interesse for programmering dygtiggjort sig. Udvikling er noget, som løber i blodet på ham.

Nicklas har altid fingrene klistret til tasteturet og i sidste uge redede han Billy fra et hot spot i en afsides lufthavn et sted i verden. Billy var nede, og wupti et øjeblik efter var Billy oppe at køre igen.

På kontoret er Nicklas desuden kendt for sit skæg og sit lange hår.

Hvad er det bedste ved dit job?

"I Billy laver vi mange sjove udviklingsopgaver. Det er fedt at gå i dybden med koderne, og der kan gå sport i at optimere på det, vi laver. Vi vil gerne have, at det er hurtigt og fleksibelt for brugerne. Det er også vigtigt for os, at der er styr på sikkerheden. Der er mange aspekter af jobbet som udvikler, som gør det spændende og komplekst. Samtidig er udviklingsteamet helt fantastisk, fordi vi har et godt samarbejde. Vi arbejder på kryds og tværs og kan udfordre hinanden på det faglige."

Har du nogle grooming tips til at holde et flot skæg?

"Det er ikke altid, at jeg bruger så lang tid på mit skæg. Men jeg kan godt lide at gå til barber. Der ligger en rigtig god én i Pilestræde, som er blevet mit stamsted. Han klipper det pænt til, giver mig ofte et par gode råd og har nogle lækre produkter. Efter jeg begyndte at gå hos ham, bruger jeg skægshampoo, -olie og –voks hver anden dag. Så det kan jeg godt anbefale andre at gøre."

Hvad er du kendt for blandt kollegaerne?

"Jeg svinger med håret, når der kommer en god sang. Det er ikke altid de andre er helt enige med mig, om det nu også er en god sang, så det driller de mig lidt med.

Jeg er også kendt for at bruge halvdelen af min løn på kaffe. Det skal dog være god kaffe med masser af koffein i. Derfor går der ikke en dag, hvor jeg ikke kommer forbi Original Coffee. Det er faktisk gået hen og blevet kontorets stamcafé. Det er der især én grund til. Vi får ikke afkalket kaffemaskinerne på kontoret så ofte, og så smager kaffen ikke så godt. Så er jeg kendt for, at være ham med nej-hatten på. Det skal lige sættes i perspektiv. Det er mest, når de andre kommer med alle deres vilde og skøre idéer. Så forsøger jeg at være den fornuftige.

Der sker af og til, at vi får nogle øl efter arbejde, og det kan godt stikke lidt af. Her er jeg igen den fornuftige, som passer på de andre. Problemet er så, at jeg ikke kan finde vej i København. Min stedsans er nærmest ikke eksisterende. Derfor er det lidt uheldigt, hvis jeg skal hjælpe en af de andre hjem. En dag skulle jeg fra Kongens Nytorv til Gothersgade, hvor jeg arbejdede. Det tog mig 45 minutter, hvilket egentlig er lidt pinligt. Men det skal også siges, at jeg gerne ville lære at finde vej uden Google Maps. Og til mit forsvar var jeg lige flyttet fra Skive til København. Heldigvis er det blevet bedre med tiden.

De forventer heller ikke, at jeg møder ind kl. 9. Det er mere reglen end undtagelsen, at jeg kommer efter kl. 9. Det er, fordi jeg er udpræget B-menneske, så jeg arbejder bedst om aftenen."

Hvad er dit yndlingsspil?

"Som lille spillede jeg meget Pokemón. Det gør jeg ikke længere, men der er flere på kontoret, som spillede Pokemón Go. Jeg har set folk løbe ud i gården for at fange Pokemóns. De kunne også finde på at løbe rundt inde på kontoret.

Jeg har ikke selv downloaded Pokemón Go, fordi det ville stikke helt af. Som tidligere Pokemón fan ville jeg ende med at bruge alt for meget tid på det. Pokemón blev faktisk starten på min karriere som udvikler. Som 8-årig lavede jeg nemlig en hjemmeside for Pokemón-fans. Lige siden har jeg lært mig selv det meste af det, jeg kan i dag."

Næste gang

Næste interview kommer ud om 14 dage, hvor du kan møde Jonas, der direktør i Billy.

Og fik du ikke læste forrige interview, kan du gøre det her.