Bag om Billy: Mød vores udvikler Paulo

Billy regnskabsprogram forfatter

Julie Tandrup Gravesen

26. januar 2018

Paulo kommer fra Azorerne, en smuk lille portugisisk øgruppe midt i Atlanterhavet.

Før han startede i Billy, læste han IT på Azorerne, men efter en rejse til Skandinavien førte hans drømme om gratis uddannelse og et mindre isoleret liv ham til Danmark. Nu har Paulo været i Danmark i 2,5 år, og de sidste fem måneder har han tilbragt som juniorudvikler i Billy.

Paulo siger selv, at han glæder sig til mange flere år i Billy, og det er heldigvis gensidigt. Vi håber nemlig, at vi kan holde på Paulo så længe som muligt.

Hvad laver du i Billy?

"Jeg reparerer først og fremmest fejl i systemet. Der sker en masse nye ting i Billy for tiden, som vi endnu ikke kan løfte sløret for, men det skaber en del nye udfordringer, som jeg også arbejder lidt på. Det er enormt spændende."

Hvad er det bedste ved at arbejde i Billy?

"Der er så mange gode ting, at det er svært at vælge. Men jeg må nok sige, at det bedste er den frihed, vi alle har her. Der bliver ikke kigget skævt til en, selvom man er lidt anderledes og ikke nødvendigvis har jakkesæt på på arbejde. Jeg kommer fra et sted, hvor folk helst skal gå med jakkesæt, når de er på arbejde, men det har aldrig givet mening for mig, når nu mit job er at sidde foran en computer. Det første jeg virkelig lagde mærke til, da jeg startede her, var min kollega Nicklas med sit store skæg og lange hår. Det er virkelig fedt at se, at folk her kan være så forskellige, og stadig blive accepteret af alle. Stemningen her er afslappet og nede på jorden, og dét er virkelig fedt."

Hvad laver du, når du ikke er i Billy?

"Når jeg ikke er i Billy, bruger jeg en del tid som frivillig hos Røde Kors. Jeg tager rundt i flygtningelejrene og prøver at få folk til at føle sig godt tilpas og mindre ensomme. Derudover har jeg også brugt en del tid på e-sport. Jeg var engang ret højt rangeret inden for e-sport, men ved slutningen af min kandidatuddannelse begyndte jeg at bruge mindre tid på det. Jeg er simpelthen ved at blive for gammel. Mine reflekser er blevet langsommere, så det er ikke lige så let, som det har været.

Generelt går jeg op i alt, hvad der har med teknologi at gøre. Jeg er et af de mennesker, der altid kaster sig over ny teknologi, så snart den kommer frem. Et eksempel var lige da jeg kom til Danmark. Dengang var den selvopvarmende jakke lige kommet frem. Den lignede i virkeligheden bare en helt normal hættetrøje, men i foret var der syet varmeelementer og en power bank. Og den virkede! Det er det sjove ved ny teknologi!"

Er der noget du går og venter på rent teknologisk?

"Jeg venter spændt på selvkørende biler. Det er allerede så småt på vej, men lige nu er det forbeholdt de meget rige. Så snart selvkørende biler bliver normen blandt den almene befolkning, tror jeg, at verden bliver et bedre sted. Så vil det være slut med uheld, og folk kan hoppe direkte ind i deres bil efter en julefrokost og med god samvittighed bede om at blive kørt hjem uden at være til fare for omverdenen. Det vil skabe meget færre problemer, så det er klart noget af det, jeg ser allermest frem til."

Hvordan tror du, verden ser ud i fremtiden?

"Her må jeg nok være ret pessimistisk og sige død. Sådan som udviklingen er lige nu, frygter jeg, at verden vil være et postapokalyptisk ødeland om bare 100 år. Verden tager slet ikke atombomber og klimaforandring seriøst nok. Jeg tror ikke på, at vi, inden for de næste 50 år, kan nå at rette op på al den skade vi allerede har gjort. Men hvis vi skal rette op på tingene, er vi nødt til at starte i det små. Vi er nødt til at starte med os selv. Det er ikke godt nok at tænke, at andre vil klare problemerne for os. Vi er nødt til at starte med os selv. Genbrug, spar på el, vand, varme. Det er de små ting, men de ting kan virkelig gøre en forskel, hvis vi alle gør en indsats."

Hvis du var en helt, hvem ville du så være og hvorfor?

"Jamen hvis vi holder det lidt i tråd med vores samtale indtil nu, så bliver jeg nødt til at sige Lelouch. Lelouch er en japansk anime-skurk, der redder verden på sin helt egen måde. Han bruger en masse beskidte kneb og tricks, formår at vælte regeringen og bliver selv hersker. I sidste ende ofrer han sig selv for at give magten tilbage til folket og genskabe verdensfreden. Han minder om V for Vendetta, men er mere ekstrem. Lelouch gør det, der er nødvendigt, også selvom det ikke altid er lige pænt. Det er en fascinerende serie, så hvis jeg skulle vælge en helt eller i dette tilfælde en anti-helt, der skulle redde verden, ville det helt sikkert være Lelouch."

5 hurtige:

Katte eller hunde?
"Katte"

Pepsi eller Coca Cola?
"Den er let. Coca Cola"

Grim og klog eller smuk og dum?
"Helt sikkert grim og klog"

Mac eller PC?
"Mac til arbejde, PC til gaming"

Ninjaer eller pirater?
"Ninjaer!"

Næste gang

Næste interview kommer ud om 14 dage, hvor du kan møde Maria, der er vores nye digitale marketingkoordinator.

Og fik du ikke læst forrige interview med vores rådgiver Mathias, kan du gøre det her.