Regneark – at genopfinde den dybe tallerken

Billy regnskabsprogram forfatter

Toke Kruse

27. februar 2013

Bruger du stadig et antikt regneark i din virksomhed? Ja, jeg spørger, fordi jeg selv er Excel-junkie, så jeg ved godt, at det er en fantastisk måde at stille data op på. Men hvis der er én ting, du ikke skal bruge det til, så er det dit virksomhedsregnskab.

Der findes virksomhedsejere, der sværger til denne måde at lave regnskab på, nok mest fordi nogen har fortalt dem, at det er super smart, at man selv kan programmere sine funktioner og trække den data ud, som man har brug for og sætte dem ind i (ret kedelige) rapporter (ja, jeg er måske ikke helt upartisk her!). Men lad mig vise dig et alternativ, som er intet mindre end en revolutionerende måde at holde styr på din virksomheds regnskab på.

Så sker der noget!

Jeg er sådan en, der ikke har noget imod en smule postyr og at der sker lidt omkring mig. Faktisk vil mange af dem, der kender mig nok ligefrem påstå, at det er sådan jeg trives bedst. Men altså – jeg trives ikke med postyr af enhver art – jeg trives kun med det, hvis det skaber noget, som giver mig noget igen både personligt og i min virksomhed! Og det er her Billy’s Billing kommer på banen.

Skabt af nødvendighed

Man siger, at nødvendighed skaber nye opfindelser. Og i forhold til Billy’s Billing er det ganske sandt. Som iværksætter havde jeg brug for noget, der kunne hjælpe mig med at holde styr på mit virksomhedsregnskab, men de valgmuligheder jeg havde, var ikke noget at råbe hurra for og jeg var træt af det. Jeg havde allerede prøvet alle de forskellige gratis programmer, jeg havde endda prøvet dem fra de store firmaer, som man skal betale for og der var ingen af dem, der virkede for mig. Det eneste jeg ville have, var et enkelt regnskabsprogram, som var let at bruge, overskueligt – og sexet. Jo, du læste rigtigt. Sexet – for vi ved jo godt, at noget ikke er sexet bare for at være det. Sexet sælger og performer!).

Så der var tydeligvis et behov for et regnskabsprogram til iværksættere, der ikke blev mødt og der måtte gøres noget! Så jeg genopfandt den dybe tallerken og tog den kedeligste, men samtidig vigtigste del af iværksætteri og gjorde den sexet og enkel og dermed var løsningen på iværksætteres regnskabskvaler skabt – nemlig Billy’s Billing.

Så smid dit regneark i papirkurven, min kære iværksætterkollega, for Billy’s Billing er landet! Og du kan prøvekøre Billy’s Billing helt gratis og uforpligtende i 14 dage og selv se hvordan programmet kan revolutionere dit iværksætterregnskab!

Artiklen er oversat fra engelsk, skrevet af Toke Kruse og findes også på vores amerikanske blog under titlenThe Simple Accounting Spreadsheet: Reinventing the Wheel for Real.