Regnskabsprogram til iværksættere - for Dummies

Billy regnskabsprogram forfatter

Toke Kruse

24. januar 2013

Lad mig starte med at uddybe overskriften. Hvis du er ved at starte din egen virksomhed, eller du allerede er godt i gang, så er du nok ikke ligefrem en dummy. Selvfølgelig laver du en brøler en gang imellem, det gør vi alle sammen. Men ægte dummies løber ikke bare sådan rundt og starter deres egne virksomheder. Så fik vi det på det rene – og lad os så se på det, det i virkeligheden handler om – nemlig regnskabsprogrammer!

Du må gerne drømme, men..

Alle kloge virksomhedsejere har brug for et regnskabsprogram og det er uanset virksomhedens størrelse. Der er dog en ting, der er vigtig her og det er, at du finder et regnskabsprogram, der passer perfekt til dig og din virksomhed. Når du er iværksætter, så nytter det ikke noget, at forsøge at bruge et program, der er lavet specielt til kæmpemæssige virksomheder, der allerede har masser af moneter på bankkontoen (i hvert fald ikke til at starte med, selvom man selvfølgelig gerne må drømme!).

Hvis du er ligesom de fleste, så har du sikkert allerede prøvet det ”hurtigste”, ”smarteste” og/eller ”lækreste” regnskabsprogram på markedet. Og hvis du er bare lidt ligesom mig, blev du både skrubforvirret og frustreret over alle de højtflyvende, smarte ting dette vidunderprogram tilsyneladende kunne. Men altså, med mindre man er revisor, så er der ikke meget fidus i indviklede, tekniske processer – for iværksættere, så er komplicerede regnskabsprogrammer intet mindre end spild af både tid og penge.

Løsningen

Midt i min frustration over det regnskabsprogram jeg havde fået anskaffet mig, indså jeg, at det, jeg i virkeligheden havde brug for i min virksomhed, var et regnskabsprogram, der kunne gøre en masse af arbejdet selv og dermed give mig mere tid til det, jeg er bedst til, nemlig at tjene flere penge. Og jeg tør godt gætte på, at du har brug for præcis det samme i din virksomhed. Du har brug for et stykke software, der er så enkelt, at det er lige til at gå i gang med – uden at du først skal trave igennem endeløse brugerforvirringer og rode med webinars og podcasts eller tage aftenskolekurser for at kunne finde ud af det. Og du har absolut ikke brug for noget, der er så fyldt med tung revisor-snak, tabeller, grafer og kompliceret matematik, at du bliver nødt til at ansætte en revisor, for at kunne få noget ud af det. Og her kommer så løsningen:

Som iværksætter forvandlede jeg min frustration til en løsning, der er til gavn for både dig og mig, nemlig Billy. Billy er et regnskabsprogram, der er lavet specielt til iværksættere –det er simpelt, det er ligetil og alle kan være med. Og så er der i øvrigt ikke noget, Billy ikke kan!

Det er så sandt, som det er sagt – less really is more!