Ryd op i økonomien med bogføringsprogrammet til mindre virksomheder og spar penge. Nu!

Billy regnskabsprogram forfatter

Toke Kruse

29. juni 2011

Genvej 1 til bogføringsprogrammer: Hvor meget bogføring kan du som iværksætter selv nappe?

Før var der ikke nogen bogføringsprogrammer, hvor tunge fagtermer, var skiftet ud med forståelige hverdagsvendinger – men det er der nu. Med bogføringsprogrammet for iværksættere og andre virksomheder, kan du nappe en stor del af bogføringen selv. Du kan let sende fakturaer, indtaste regninger og bogføre øvrige bilag selv. Det gør det let for din revisor og / eller bogholder at lave de sidste posteringer, som kræver ekspertviden. Er du helt ny iværksætter, og ikke har det store kendskab til bogføring, kan du læse mere om bogføring her.

Genvej 2 til bogføringsprogrammer: Hvordan får du ryddet op i dine bilag, regninger og fakturaer?

Det er et kendt problem, at iværksættere, som lige har startet virksomhed første gang, har brug for at sætte bogføring i system. Er du allerede kommet i gang, men endnu ikke har fået styr på fakturaer, regninger og bilag, så er det bare med at få orden i papirerne. Der er mange trin i at få styr på dine bilag, men overordnet set skal du sørge for, at dine kunder betaler dine fakturaer og du har gemt alle dine regninger (bilag). Du kan læse mere om at få styr på dine bilag under vores FAQ. For en god ordens skyld, skal du ikke lave bogføring én gang om året, men minimum 1 gang om måneden, så er det altid til at overskue, bilagne er stadig genkendelige og du kan bevare det økonomiske overblik.

Genvej 3 til bogføringsprogrammer: Hvad er godt at bruge sin revisor og bogholder til?

Din bogholder og revisor er gode til at hjælpe dig med at få styr på økonomien i din virksomhed, det gælder alle virksomheder, ikke kun iværksættere. Se din bogholder som en hjælp til at bogføre, frem for at bogholderen skal lave ALT arbejdet, så forstår du også din virksomhed bedre. Se din revisor, som den, der skal godkende det endelige regnskab og afslutte året, der gik, samt din rådgiver, når du har skattemæssige eller andre mere komplicerede spørgsmål til din virksomhedsøkonomi. Fx "skal jeg købe en bil i virksomheden, lease den eller køre i min privatbil".

Genvej 4 til bogføringsprogrammer: Forstå din virksomhed bedre, hav styr på økonomien!

Årsagen til at du skal have styr på økonomien, er selvfølgelig fordi du skal vide, hvad der sælger godt, hvad du tjener penge på og hvor mange penge dine kunder skylder dig. Ved at lade alle bilag gå igennem Billy opnår du høj gennemsigtighed og kan selv overskue tingene. Med mulighed for tabeller, skemaer og diagrammer kan du se dit firma på flere forskellige måder.

Genvej 5 til bogføringsprogrammer: Din bogholder og revisor vil elske dig

Det gode ved Billy er, at det er en win-win-situation for både dig, din bogholder og din revisor. Derfor er det en god nyhed for alle, at bogføringsprogrammet Billy er ankommet – det giver bedre økonomisk overblik, så du kan sikre, at din iværksættervirksomhed går i rette retning. Er din virksomhed meget lille, kan du måske undvære din bogholder, men din revisor skal indover før eller siden. Vi anbefaler, at du bruger din bogholder til de "svære" posteringer samt til at rådgive dig, men også at du selv tager en del af ansvaret.

Opret dig gratis