Skattepligtige julegaver til dine ansatte

Billy regnskabsprogram forfatter

Revisor Jákup Martin Vandsdal

19. december 2013

Som udgangspunkt er gaver til dine ansatte fradragsberettigede, men der er nogle ting, du skal være opmærksom på. Det kan nemlig påvirke dine medarbejdere skattemæssigt, når du køber gaver til dem.

Medarbejdergaver op til 1000 kr. er skattefri

Du kan give dine medarbejdere gaver til en værdi af 1.000 kr. årligt og slippe for at betale skat af beløbet. Men giver du dine medarbejdere gaver for mere end 1.000 kr., skal vedkommende beskattes.

Vær opmærksom på andre gaver, du giver i årets løb

Julegaver til en værdi af 700 kr. er altid skattefri, men beløbet indgår stadig i 1.000 kr.-grænsen. Det vil altså sige, at hvis du har givet en julegave på 700 kr. samt andre gaver i løbet af året på tilsammen 500 kr., så skal din medarbejder beskattes af de 500 kr., da 1.000 kr.-grænsen er overskredet.

Hvis dine medarbejdere ikke har fået gaver i løbet af året, kan du altså roligt give en julegave til en værdi af 1.000 kr., uden at medarbejderne bliver beskattet.

Kontante medarbejdergaver beskattes

Vær opmærksom på, at det kun er materielle gaver, der er omfattet af disse regler. Giver du din medarbejder en kontantgave (eller et gavekort), skal medarbejderen altid beskattes.

Indberetningspligten kan drille

Alt efter hvor stor værdi de enkelte gaver har, er det forskelligt, hvem der har pligt til at indberette beløbet til SKAT.

Har din medarbejder fået gaver til en værdi af 1.000 kr. i årets løb, og har værdien af de enkelte gaver været under 1.000 kr., er det op til medarbejderen at indberette den samlede værdi på sin selvangivelse.

Giver du derimod en medarbejdergave, der har en værdi på over 1.000 kr., er det dig som arbejdsgiver, der har pligt til at indberette værdien. Dette gøres på medarbejderens lønseddel.

Eksempler:

Reglerne gælder kun julegaver

Vær opmærksom på, at ved lejlighedsgaver, jubilæumsgratiale og fratrædelsesgodtgørelser er der andre regler, der er gældende. Dette indlæg omhandler udelukkende julegaver og mindre personalegoder.

Rigtig glædelig jul!

Mange hilsner Jakup

Denne artikel er skrevet af

Jákup Martin Vandsdal, Tasteriet

Tasteriet har specialiseret sig i moms og regnskab for selvstændige med små selskaber uden revisionspligt. Få solid rådgivning til alt lige fra bogføring og udarbejdelse af din årsrapport og momsafregning hos Tasteriet.

Se Jákup Martin Vandsdals profil