Software til iværksættere - Billy Regnskabsprogram

Billy regnskabsprogram forfatter

Toke Kruse

20. februar 2013

Det at starte sin egen virksomhed begynder som en spændende udfordring fyldt med håb og drømme for fremtiden. Men midt i alt det sjove er der desværre mange iværksættere, der glemmer nogle af de mindre spændende aspekter, som også følger med – for eksempel regnskab.

Da jeg begyndte som serie-iværksætter, fandt jeg hurtigt ud af, hvor indviklet, forvirrende og tidskrævende virksomhedsregnskab faktisk er. Der gik jeg og troede, at papir og blyant ville række til formålet – det handlede vel bare om at lægge beløb til og trække beløb fra – let som en leg, ikke?

Hold da op hvor tog jeg fejl! Jeg indså ret hurtigt, at hvis jeg virkelig ville have indsigt i, hvad der skete i min virksomhed (om jeg skabte overskud eller ej) og hvis jeg skulle gøre mig nogen forhåbninger om at holde styr på mit virksomhedsregnskab, så skulle der mere til end blot papir og blyant – jeg havde brug for software. Men for at finde frem til det program, der ville passe bedst til mine behov, var det nødvendigt, at jeg kastede mig ud i en tidskrævende opgave – jeg var nødt til først at evaluere de forskellige produkter, der fandtes på markedet.

Efter at have brugt en del tid på at stirre mig halvblind på hylder fyldt med regnskabsprogrammer til iværksættere, der selvfølgelig var pakket pænt ind i skinnende, tillokkende plastik, tog jeg en stak under armen og begyndte at undersøge, hvad de hver især havde at tilbyde og hvordan de kunne hjælpe mig med at skabe vækst i min virksomhed. Denne proces var uendelig lang og det gjorde mig mere og mere frustreret, så til sidst besluttede jeg mig for at tage sagen i egen hånd!

Det var virkelig besværligt at komme igennem hele denne proces med at finde det helt rigtige program til mine behov og grunden var (fandt jeg ud af), at jeg fra starten af ikke havde haft den fjerneste anelse om, hvad det egentlig var, jeg havde brug for. Misforstå mig ikke – jeg vidste præcis, hvor jeg ville hen, jeg vidste bare ikke, hvad der skulle til, for at jeg faktisk kom derhen.

Så jeg tænkte en masse over dette og indså, at der var nogle få ting, som jeg skulle have styr på for at kunne skabe det bedste faktureringsprogram til iværksættere på markedet. Og på baggrund af denne indsigt får du her fem punkter, der kan hjælpe dig med at finde præcis det faktureringsprogram, du har brug for i din virksomhed:

1. Hvilken type virksomhed har du? Se på de behov du har og tænk over, om du har særlige behov, der gør, at programmet skal kunne lidt mere, end det man får som standard. Sælger du fx en fysisk vare, så er det vigtigt, at du finder et program, der lader dig overvåge din lagerbeholdning i real time.

2. Kig dig lidt omkring på internettet og find ud af, om der er særlige rapporter eller andet som du skal kunne lave, fx i forhold til Skat eller andet.

3. Udover de nødvendige funktioner som du kræver, at dit regnskabsprogram kan, så vil der også være andre funktioner, som man måske bedre kan klassificere som ønsker. Lav en liste over disse ønsker og opdater listen efterhånden som du gennemgår de forskellige programmer. På den måde kan du sørge for, at du beholder dit fokus og ikke lader dig distrahere af alle de store og flotte ting, som mange af de store navne indenfor regnskabsprogrammer bygger ind i deres produkter.

4. Hvad har du råd til? En af de største udfordringer ved at have sin egen virksomhed er, at man hele tiden skal have overblik over og styr på, hvor mange penge man har råd til at bruge på forskellige ting. Og det gælder også i forhold til regnskab.

5. Bevæg dig ud blandt folk i dit netværk og find ud af hvilke programmer og funktioner andre er glade for, hvilke der ikke er noget værd og hvilke der halter bagefter.

Følger du disse fem punkter, så står du meget bedre, når du skal træffe den rigtige beslutning. Målet er selvfølgelig at du finder frem til det helt rigtige program, der gør dit regnskab let som en leg!