Startups: Sådan kommer du på en genial idé

Billy regnskabsprogram forfatter

Toke Kruse

10. juni 2013

Mange succesfulde virksomheder er kommet til verden på baggrund af ret udetaljerede idéer og tanker, såsom ”jeg synes, det kunne være spændende at have min egen virksomhed..”.

Uanset om det er der omkring, du er nået til i din iværksætterkarriere eller om dine planer allerede er en lille smule mere detaljerede, så får du her en guide, som du kan bruge til at få sat gang i hjernecellerne og ende med at komme på en genial virksomhedsidé.

1. Lav en liste…

Gør det til en vane at træde et skridt tilbage fra det du laver og observer alt omkring dig – både i og udenfor din virksomhed. Hold øje med ting, der er forstyrrende på en eller anden måde og lav en liste over det, du ser. Det kan være situationer eller aktiviteter, som er ulogiske, irriterende, besværlige eller direkte dumme eller latterlige – ting, som folk tilsyneladende finder sig i, fordi ”sådan er det bare”.

Tag dig derefter tid til at gennemgå din liste, udvælg nogle af de ting, som fanger din interesse og prøv at komme på mulige løsninger på problemet. Bare skriv det hele ned, lige meget hvor skøre eller langt ude dine løsninger virker. Gå så igennem alle de ting, du har skrevet ned og se, om en af disse ”skøre” løsninger måske i virkeligheden er mulig!

Det kan godt være, at du ikke kommer på noget brugbart lige med det samme, men lad dig ikke slå ud af det. Bare læg listen væk og fortsæt din dag. Nu har du nemlig startet en tankeproces, som kan ende med at føre til en helt fantastisk virksomhedsidé.

2. Disruption!

Overvej hvor du kan skabe disruption indenfor en branche eller et erhvervssegment. Der har været en del opmærksomhed omkring disruption – idéen på det sidste. Det, det går ud på, er at tage fat i almindelige problemer og løse dem på en ualmindelig måde – på en måde, som ingen andre har tænkt på eller i det mindste ikke er kommet frem med på endnu.

Husk på disruption-princippet, når du overvejer forskellige løsninger på de irritationsmomenter og ulogiske punkter, du har på din liste.

3. Ændr den måde folk tænker på

Dette er meget ligesom disruption-konceptet. Og her kan du også bruge din liste og mulige løsninger fra trin 1.

Det første du skal gøre er at udvide din hjerne og den måde du tænker på. Ændr den måde du ser eller tænker over forskellige situationer og behov på – og også de måder disse ting kan ændres på. Ved at gøre det får du adgang til den måde, som andre ser disse ting på. Og lige præcis det kan vise sig at være din mulighed for at skabe disruption på et marked og være den der tilbyder en fantastisk ny løsning.

I dette indlæg har jeg kun fortalt kort om forskellige metoder, som man kan bruge i jagten på rigtig gode idéer. Der kan siges meget mere om hvert punkt – faktisk så meget mere, at jeg har tildelt emnet en del kapitler min bog, Grandma’s Secret Recipe. Du kan læse den del, der handler om at komme på gode idéer her – og du er selvfølgelig også velkommen til at læse resten af bogen, nu hvor du er i gang!

Du kan også downloade din egen kopi, som du kan læse og genlæse, når du vil. Brug bogen til at komme på din helt egen geniale idé til en ny virksomhed og find ud af, hvordan du kan forvandle din idé til en kæmpe succes.

Held og lykke!

Toke Kruse