"En sund økonomi er nøglen til dine drømme"

- Jákup Martin Vandsdal

Billy-certificeret RevisorBilly-certificeret Revisor

Momsloven skal ikke være stopklods for nogen.

Tasteriet har specialiseret sig i moms og regnskab for selvstændige med små selskaber uden revisionspligt. Få solid rådgivning til alt lige fra bogføring og udarbejdelse af din årsrapport og momsafregning hos Tasteriet.

Billy Regnskabsprogram premium revisor Jákup Martin Vandsdal
Billy Regnskabsprogram og solid interview

Interview med Jákup Martin Vandsdal

14-12-2013

1. Hvad er den hyppigste fordom om en revisor?

At vi er gamle, grå, skaldede og kedelige. Men sandheden er selvfølgelig, at vi er en broget skare. Jeg har fx en tatovering og går til karate. Havde du måske gættet det?

2. Hvad er det bedste ved at være revisor?

Det er at arbejde med det, jeg elsker: tal og mennesker. Tal er det, jeg er god til. Og så er det dejligt at kunne hjælpe mennesker. Det giver selvophøjelse at hjælpe andre.

3. Hvornår ved du, at en kunde er tilfreds?

En kunde er tilfreds, når vedkommende siger det! Man ved også, at man har gjort et godt stykke arbejde, når en kunde henviser nye kunder til ens firma. En tilfreds kunde og en ny med i købet. Det er det, jeg kalder ’dobbelt op’ på kundetilfredshed!

4. Hvad er dit bedste råd til en (nystartet) selvstændig?

Mit bedste råd er at sætte sig ind i, hvad det kræver at administrere regnskab og moms. Og så skal man virkelig prøve at undgå skattesmæk. Jeg anbefaler, at man tager et indledende møde med en revisor, før man gør noget andet. Det er som regel gratis.

5. Hvorfor gør et godt regnskabsprogram en forskel for selvstændige?

Et nemt og overskueligt regnskabsprogram gør en forskel, fordi den selvstændige selv kan holde styr på regnskabet fremfor at overlade overblikket til andre. En bogholder er faktisk en unødvendig omkostning. Det gælder om at bruge pengene rigtigt. Og folk skal vide, at man sagtens kan selv!

6. Hvad drømmer du om?

Jeg drømmer om at se min nye virksomhed vokse sig stor. Og så en dag vil jeg trække mig tilbage. For mig er lykken at arbejde mindre, så jeg kan få tid til familie, venner og fritidsinteresser.

7. Hvordan har du oplevet, at økonomisk sikkerhed har fået dine drømme til at gå i opfyldelse?

Jeg er født på Færøerne, og i 9. Klasse fik jeg arbejde på en fiskekutter. Jeg husker tydeligt, da jeg havde råd til at købe en knallert. Det var nok dér, jeg fik min økonomiske bevidsthed. En sund økonomi er nøglen til drømme!

8. Hvilken funktion i Billy synes du bedst om?

Brugerfladen! Man har gjort det så simpelt for ’normale’ mennesker, forstået på den måde, at man ikke behøver at have en pind forstand på regnskab for at kunne holde styr på sin økonomi. Man kalder ting det, de er. Der er ikke alle mulige fancy ord, som ingen forstår. Og momsen bliver udregnet så let. Det er et virkeligt godt program for nystartede.

9. Hvorfor er det vigtigt at samarbejde om økonomi?

For det første er det lovpligtigt at bogføre. Og hvis man ikke bogfører, er det svært at holde styr på noget. Man har brug for et redskab til at holde styr på ens udgifter, skat og moms. Hvis økonomien går i vasken, går virksomheden i vasken.

10. Hvorfor er Billy Danmarks letteste regnskabsprogram?

Fordi det er brugervenligt. Det er gennemtænkt og designet til ’rigtige’ mennesker. Man bruger ikke alt det der ’debet’ og ’kredit’-halløj, men kalder ting for det, de er. Regnskab behøver ikke være kedeligt og tørt; det har Billy forstået.