Integrér din bank med Billy - det er slut med CSV-filer

Nicolai Hofsø

6. juni 2019

Du kan nu integrere Billy med din bank, uanset hvilken bank du har. Det betyder, at alle dine posteringer i banken automatisk bliver uploadet til din bankafstemning i dit regnskab. Det skal nemlig være slut med at uploade CSV-filer manuelt, hver gang du skal afstemme din bank. På den måde sparer du tid, og du undgår samtidig at importere dubletter.

Vigtigt før du går i gang med opsætningen

Når du skal koble din bank op med dit regnskab, er det nødvendigt, at du benytter dit mobil-log ind til din bank. Grunden til dette er, at integrationen gennem Nordic API gateway (Som er reguleret af Finanstilsynet) benytter de tekniske “veje”, som mobilbanken bruger, når de skal koble dit regnskab sammen med din bank. Hvis du allerede har en mobiladgang til din bank, kan du på meget kort tid koble din bank sammen med dit regnskab Det eneste, du skal bruge, er din mobilbankkode.

Husk

• Du skal bruge dit CPR nummer eller Bruger-ID, som brugerlogin
  • Du skal bruge din fire- til sekscifrede mobil-bankkode
  • Du skal bruge dit Nem-ID til at verificere adgangen

Enkeltmandsvirksomheder

Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, skal du være opmærksom på, om du har dine erhvervskonti sammen med dine privatkonti. Hvis du har dine privatkonti blandet med dine erhvervskonti, skal du oprette en mobiladgang til din netbank som privat person. Du kan finde din banks guide ved at søge på: “<Indsæt banknavn> mobiladgang”.

Har du derimod dine privatkonti og dine erhvervskonti adskilt, skal du være opmærksom på, at det er din erhvervskonto, som du skal oprette en mobiladgang til og ikke til din privatkonto. Du kan finde de fleste bankers guides til, hvordan du gør det, ved at søge: “<Indsæt banknavn> mobil erhverv”.

Selskaber

Har du et selskab, skal du blot oprette en mobilbankadgang til din erhvervskonto og se bort fra eventuelle private konti. Du kan finde de fleste bankers guides til, hvordan du gør, ved at søge: “<Indsæt banknavn> mobil erhverv”.

Sådan kommer du igang

Sæt integrationen op

• Gå ind under Regnskab
  • Tryk derefter på Bankkonti

Forbind din bank

• Tryk derefter på Forbind til min bankkonto

Køb dit add-on

• Tryk på slideren og køb Bankintegration som tillægsmodul (Hvis du allerede har tastet dine kortoplysninger, så tryk derefter på Bekræft ændring
  • Du behøver ikke nødvendigvis at vælge en bank, dette kan gøres direkte i vores integrationspartners vindue, som ‘popper’ op efter, at du trykker på Fortsæt til log ind

Forbind din bank med dit regnskab

• Tryk derefter på Fortsæt til log ind

Forbind din bank med dit regnskab

• Her skal du bruge dit CPR-nummer eller Bruger-ID som brugerlogin
  • Du skal også bruge din fire- til sekscifrede mobilbankkode
  • Og du skal bruge dit Nem-ID til at verificere adgangen
  • Har du registreret dit registreringsnummer og dit kontonummer i Billy, vil vi automatisk foreslå, hvilken konto du skal forbinde til
  • Har du ikke gjort det, eller kan Billy ikke finde den ønskede konto, så trykker du blot på drop-down menuen og vælger den bankkonto, som du ønsker at forbinde til

Din bank er nu forbundet med dit regnskab Ude i højre hjørne kan du se to nye felter: Forny forbindelse og Indstillinger

• Forny forbindelse skal du bruge til at bekræfte forbindelsen hver 180 dag (Men bare rolig, vi skal nok skrive til dig 14 dage før udløb)
  • Under Indstillinger kan du fjerne adgangen til den specifikke bankkonto og tilkoble til en anden bankkont, hvis du nu skulle have valgt forkert

Din bank taler nu sammen med dit regnskab Nu vil dine posteringer i banken automatisk blive importeret til din bankafstemning i dit regnskab. Løbende vil dine fakturaer, regninger og kassekladdeposteringer blive sammenholdt med dine posteringer i banken.

Har du problemer eller spørgsmål til at sætte integrationen op, skal du være velkommen til at kontakte supporten på chatten, billy@billy.dk eller 60 24 60 24.