Bogføring af vareprøver

Nicolai Hofsø

15. maj 2017

Hvis du driver en virksomhed, hvor du sender vareprøver ud til dine kunder, skal disse prøver naturligvis bogføres.

Her kan du se, hvordan du nemt bogfører vareprøver.

Step 1

• Gå til Regnskab i menuen

Step 2

• Vælg Kassekladde

Step 3

• Opret en ny konto, som du kalder vareprøver under 1200 - salgsomkostninger

Step 4

• Indtast derefter den konto, som du har bogført dine vareindkøb
  • Skriv beløbet på dine vareprøver ind i kredit, som angiver, at vareindkøbskontoen bliver mindre
  • Sæt derefter modkontoen til den nyoprettedede konto vareprøver
  • På den måde flytter du i princippet beløbet fra én udgiftskonto til en anden
  • Husk, at der ikke skal moms på denne type transaktion, da du allerede har trukket momsen fra ved varens indkøb

Har du spørgsmål til, er du altid velkommen til at kontakte os på billy@billy.dk, 60 24 60 24 eller skrive til os på chatten.