Hævning af beløb fra firmakort i hæveautomat

Oliver Storm Pallesen

12. december 2014

Når du hæver kontanter i banken eller en hæveautomat, ryger pengene over på din kontantbeholdning, som du skal bogføre på, hvis du laver indkøb med de kontanter. På den måde får du styr på, hvor mange kontanter du har hævet fra virksomheden og hvad de bruges til.

Værd opmærksom på, at hvis du hæver det til privatforbrug og du har en enkeltmandsvirksomhed, skal det registreres som en normal hævning på mellemregning med ejer kontoen.

I denne artikel vil vi vise, hvordan du opretter en kontantbeholdningskonto, bogføre en hævning af kontanter og hvordan det skal registreres, når du laver kontant køb med Billy.

Hævningen skal tages fra banken og over på en kontantbeholdning. Hvis du ikke har sådan en konto, kan du let oprette den.

Oprettelse af kontantbeholdnings konto

• Vælg Regnskab
  • Vælg Kontoplan
  • Klik Opret konto
  • Skriv navn
  • Vælg kontogruppen Bank og kontantbeholdninger
  • Sæt flueben ved Tillad betalinger på denne konto
  • Klik Gem konto

Bogføring af hævning af kontanter

• Vælg Regnskab
  • Vælg Kassekladden
  • Vælg dato
  • Skriv en beskrivelse
  • Vælg din kontantbeholdning under konto
  • Sæt beløbet under Debet
  • Vælg din bankkonto som modkonto
  • Vælg Godkend alle

På den måde stiger din kassebeholdning, da den bliver debiteret og din bankbeholdning falder da den bliver krediteret.

Eksempel på bogføring af betaling fra kontantbeholdning

• Vælg Regninger
  • Vælg Opret regning
  • Udfyld regningen
  • Sæt flueben ved Betalt
  • Vælg din kontantbeholdning under Betalt fra
  • Klik Godkend

I stedet for din bankkonto, så er det din kontantbeholdningskonto beløbet bliver trukket fra.