Oprettelse af fradrag for afgift på momsopgørelse

Oliver Storm Pallesen

29. december 2014

I visse tilfælde kan du få fradrag fra såkaldte grønneafgifter, som f.eks. el, olie og vand. Der er dog nogle forbehold for denne salgsafgift, da reglerne kan være indviklet. Vi anbefaler, at du tager en snak med en revisor eller bogholder, når du vil registrere afgifterne ved din momsopgørelsen.

Denne artikel viser, hvordan du opretter en ny momskonto på din momsopgørelse til registrering af afgiften, og hvordan du bogfører det ind på momsopgørelsen.

Oprettelse af momskonto på momsopgørelsen

• Vælg Indstillinger
  • Vælg Regnskabsindstillinger
  • Klik Ret indstillinger
  • Klik Opret momskonto
  • Under Konto klik Opret ny
  • Skriv navn (I dette tilfælde skriver vi Olie- og flaskeagasafgift)
  • Vælg gruppen Skyldig moms
  • Klik Gem konto
  • Vælg typen Fradrag
  • Ved prioritet skriver du det næste nummer i rækken (se talrækken i højre side)
  • Klik Gem

Nu er momskontoen oprettet under fradrag på momsopgørelsen, og vi kan bogføre ind på den.

Bogføring af afgift

Eksemplet viser hvor vi har betalt olie- og flaskeagasafgift til en leverandør, som vi kan trække fra.

• Vælg Regnskab
  • Vælg Kassekladde
  • Vælg Afgiftskontoen
  • Skriv beløbet under Debet
  • Sæt Bank som modkonto
  • Klik Godkend alle

Beløbet er nu kommet ind på vores momsopgørelse, som viser det vi enten skal betale eller skal have tilbage i moms.