Fradrag for kørsel - privatbil på gule plader

Oliver Storm Pallesen

26. februar 2014

Hvis din bil har en gul nummerplade, så er der fuldt momsfradrag for bilens udgifter knyttet til virksomhedens aktivitet, selvom du ikke har købt bilen igennem virksomheden. Du skal gemme dine benzin- og værkstedskvitteringer og huske at bogføre momsen. I hjælpeartiklen viser vi hvordan du bogfører kørselsfradrag i Billy, når du har købt benzin for 125 kr.

• Vælg Regnskab
  • Vælg derefter Transaktioner
  • Klik på Ny transaktion
  • Vælg Manuel transaktion
  • Vælg dato
  • Skriv Benzin - momsfradrag i beskrivelsen
  • Vælg kontoen Købsmoms og sæt momsbeløbet i debet
  • Vælg kontoen Mellemregninger med ejer og sæt momsbeløbet i kredit
  • Du har mulighed for at uploade et billede af din benzin regning, ved at bruge Billy Mobile Appen, som du kan hente gratis.
  • Se hvordan du uploader et billede af din regning her:

Brug Appen Billy Mobile Sådan uploader du et bilag med din Smartphone

• Du har nu bogført dit køb af benzin og kan derved få momsfradrag for det benzin du har brugt i virksomhedsregi.
  • Er du i tvivl om du kan få momsfradrag for din bil? Læs her:

SKAT: Gule Plader

Du kan også læse mere om hvordan du bogfører benzin eller diesel i Billy Bogføringshjælp.