Importer dine kontakter fra Dinero til Billy

Oliver Storm Pallesen

6. oktober 2015

Du har muligheden for at importere dine kontakter fra Dinero til Billy. Dette bliver gjort ved, at hente dine kontakter ned i et bestemt format, og importere til Billy. Formatet hedder CSV, hvilket er en tekst-fil med kommaseparerede værdier, som generelt bruger dataoverførsel mellem databaser.

For at importere kontakterne fra Dinero, skal vi først hente filen fra Dinero, gemme dem som Excel-fil, rette en smule i den, gemme i et CSV-format, hvor vi til slut importerer kontakterne til Billy.

Hent kontakter fra Dinero

For at få fat på dine kontakter fra Dinero, går vi til:

• Kontakter
  • Udskriv

Her får du en PDF-fil af dine kontakter, som du skal gemme ned på din computer.

Denne fil skal du have konverteret om til Excel-format. Til det anbefaler vi, at du gør brug af den gratis service du kan få hos www.pdftoexcelonline.com. De konventerer filen og sender den retur til din mail.

• Upload fil ved Vælg en fil
  • Indtast din e-mail
  • Klik Konventer nu

Nu har vi fået vores kontakter i en Excel-fil.

Dinero oplyser kun Firmanavn, Telefon og Email.

Så hvis du har en udenlandsk kunde, bliver du nød til at lave en ny kolonne ved navn Land og skrive landekoden der. Det samme gælder hvis du vil have indtastet en adresse på kontakten.

Når du er færdig med at rette filen til, skal du gemme den i CSV-format ved at klikke Gem som.

Import til Billy

For at importere kontakterne går vi til:

• Kontakter
  • Mere
  • Importér kontakter

Her uploader du filen og så vil kontakterne automatisk blive oprettet.

På denne måde kan du altså let importere dine gamle og nuværende kontakter fra Dinero. Hvis du gerne vil læse mere om import-funktionen, kan du læse hvordan den er bygget op længere nede i artiklen.

Krav

Importen er meget fleksibel og import-filen kan indeholde de kolonner, som passer dig eller dit system. Det eneste krav er at:

• Første række er overskrifter
  • Der skal være en kolonne med navnet Name eller Navn

Format

• Hvis Kundenr. er sat og der ikke er en Kunde header, vil alle kontakter blive kunder
  • Hvis Leverandørnr. er sat og der ikke er en Leverandør header, vil alle kontakter blive leverandører

Disse headere kan importen læse:

• Nr.

• Navn

• Adresse

• Adresse 2

• Postnr.

• By

• Statskode

• Stat

• Landekode

• DK, SE, DE, US, etc.
  • Land

• Kontaktperson

• E-mail

• Kontaktperson 2

• E-mail 2

• Telefonnr.

• Fax

• Type

• Virksomhed
    • Privatperson
  • Kunde

• Ja
    • Nej
  • Leverandør

• Ja
    • Nej
  • CVR

• EAN

• Valuta

• DKK, USD, EUR, etc.
  • Betalingsbetingelser

• 'Netto 14 dage' (hvor 30 er et variabel antal dage)
    • 'Løbende måned +14 dage' (hvor 30 er et variabel antal dage)
  • Sprog

• Dansk, Engelsk, Danish, English, da_DK, en_US
  • E-mailleveringsmetode

• Link
    • Vedhæftet

Et eksempel på en Excel-fil kan se sådan her ud: