Importer dine kontakter fra E-conomic til Billy

Oliver Storm Pallesen

2. oktober 2015

Du har muligheden for at importere dine kontakter fra E-conomic til Billy. Dette bliver gjort ved, at hente dine kontakter ned i et bestemt format, og importere dem til Billy. Formatet hedder CSV, hvilket er en tekst-fil med kommaseparerede værdier, som generelt bruger dataoverførsel mellem databaser.

Hvordan du henter filen fra E-conomic, og importerer den til Billy, bliver beskrevet i artiklen.

Hent kontakter fra E-conomic

• Alle indstillinger
  • Klik Ekspotér data
  • Sæt hak ved Download lister enkeltvis
  • Klik Send data
  • Vælg enten Kunde.csv eller Leverandør.csv

Derefter vil du modtage en CSV-fil fra E-conomic, som du skal gemme på din computer. Det er denne fil, som du skal bruge, når du skal importere kontakterne til Billy.

Import til Billy

For at importere kontakterne går vi til:

• Kontakter
  • Mere
  • Importér kontakter

Her uploader du filen og så vil kontakterne automatisk blive oprettet.

På denne måde kan du altså let importere dine gamle kontakter fra E-conomic. Hvis du gerne vil læse mere om import-funktionen, kan du læse hvordan den er bygget op, længere nede i artiklen.

Krav

Importen er meget fleksibel, og import-filen kan indeholde de kolonner som passer dig eller dit system. Det eneste krav er at:

• Første række er overskrifter
  • Der skal være en kolonne med navnet Name eller Navn

Format

• Hvis Kundenr. er sat og der ikke er en Kunde header, vil alle kontakter blive kunder
  • Hvis Leverandørnr. er sat og der ikke er en Leverandør header, vil alle kontakter blive leverandører

Disse headere kan importen læse:

• Nr.

• Navn

• Adresse

• Adresse 2

• Postnr.

• By

• Statskode

• Stat

• Landekode

• DK, SE, DE, US, etc.
  • Land

• Kontaktperson

• E-mail

• Kontaktperson 2

• E-mail 2

• Telefonnr.

• Fax

• Type

• Virksomhed
    • Privatperson
  • Kunde

• Ja
    • Nej
  • Leverandør

• Ja
    • Nej
  • CVR

• EAN

• Valuta

• DKK, USD, EUR, etc.
  • Betalingsbetingelser

• Netto 30 dage (hvor 30 er et variabel antal dage)
    • Løbende måned +30 dage (hvor 30 er et variabel antal dage)
  • Sprog

• Dansk, Engelsk, Danish, English, da_DK, en_US
  • E-mailleveringsmetode

• Link
    • Vedhæftet

Et eksempel på en Excel-fil kan se sådan her ud: