Importer dine produkter fra C5-online til Billy

Oliver Storm Pallesen

16. oktober 2015

Du har muligheden for at importere dine produkter fra C5 - online til Billy. Dette bliver gjort ved, at hente dine produkter ned i et bestemt format, og importere dem til Billy. Formatet hedder CSV, hvilket er en tekst-fil med kommaseparerede værdier, som generelt bruger dataoverførsel mellem databaser.

For at importere produkterne fra C5 - online, skal vi først hente filen fra C5, gemme dem som Excel-fil, rette en smule i den, gemme som CSV-fil og til slut importere til Billy.

Hent produkter fra C5

Vi skal have fat i en Excel-fil for alle dine produkter.

For at få fat på den, går vi til:

• Vælg Lager
  • Klik Åben i Excel

Nu har du filen i Excel.

Her skal vi rette lidt i filen:

• Ret Beskrivelse til Navn
  • Indsæt en kolonne Kontonr. og sæt hvilken konto produktet skal bogføres ind på
  • Indsæt en kolonne Momskode (skal være et gyldigt forkortelse fra en momsregel - se dem under indstillinger - momssatser)

Et eksempel kunne se sådan her ud:

Denne fil skal vi have gemt i CSV-format.

• Filer
  • Gem som
  • Vælg et sted på din computer hvor du vil gemme filen
  • Vælg CSV (semikolonsepareret) som filtype
  • Klik Gem

Import til Billy

For at importere produkterne går vi:

• Indstillinger
  • Produkter
  • Mere
  • Importér produkter

Her uploader du filen og så vil produkterne automatisk blive oprettet.

På denne måde kan du altså let importere dine produkter fra C5 - online.