Importer dine produkter fra Visma til Billy

Oliver Storm Pallesen

16. oktober 2015

Du har muligheden for at importere dine produkter fra Visma til Billy. Dette bliver gjort ved, at hente dine produkter ned i et bestemt format, og importere dem til Billy. Formatet hedder CSV, hvilket er en tekst-fil med kommaseparerede værdier, som generelt bruger dataoverførsel mellem databaser.

For at importere produkterne fra Visma, skal vi først hente filen fra Visma, gemme dem som Excel-fil, rette en smule i den, gemme som CSV-fil og til slut importere til Billy.

Hent produkter fra Visma

Vi skal have i en Excel-fil for alle dine produkter.

For at få fat på den, går vi til:

• Vælg Indstillinger
  • Klik Import og eksport
  • Vælg Import og eksport af vareregistret
  • Klik Ny eksport

Nu har du filen i Excel.

Her skal vi rette lidt i filen:

• Indsæt en kolonne Kontonr. og sæt hvilken konto produktet skal bogføres ind på
  • Indsæt en kolonne Momskode (skal være et gyldigt forkortelse fra en momsregel - se dem under indstillinger - momssatser)

Et eksempel kunne se sådan her ud:

Denne fil skal vi have gemt i CSV-format.

• Filer
  • Gem som
  • Vælg et sted på din computer hvor du vil gemme filen
  • Vælg CSV (semikolonsepareret) som filtype
  • Klik Gem

Import til Billy

For at importere produkterne går vi:

• Indstillinger
  • Produkter
  • Mere
  • Importér produkter

Her uploader du filen og så vil produkterne automatisk blive oprettet.

På denne måde kan du altså let importere dine produkter fra Visma.