Importer dine kontakter fra Web-regnskab til Billy

Oliver Storm Pallesen

14. oktober 2015

Du har muligheden for at importere dine eksisterende kunder fra Web-regnskab til Billy. Dette bliver gjort ved, at hente dine kontakter ned i et bestemt format, og importere dem til Billy. Formatet hedder CSV, hvilket er en tekst-fil med kommaseparerede værdier, som generelt bruger dataoverførsel mellem databaser.

For at importere kontakterne fra Web-regnskab, skal vi først hente filen, gemme den som Excel-fil, rette en smule i den, gemme som CSV-fil og til slut importere til Billy.

Hent kontakter fra Web-regnskab

Vi skal have i en Excel-fil, som indholder alle din kunders informationer.

For at få fat på den, går vi til:

• Kunder
  • Klik på Excel ikonet
Import af kontakter

Import til Billy

Nu har vi hentet filen ned og kan nu importere kontakterne til Billy.

For at importere kontakterne går vi til:

• Kontakter
  • Mere
  • Importér kontakter
Import af kontakter

Her uploader du filen og så vil kontakterne automatisk blive oprettet.

Import af kontakter

På denne måde kan du altså let importere dine gamle og nuværende kontakter fra Web-regnskab.

Hvis du gerne vil læse mere om import-funktionen, kan du læse hvordan den er bygget op, længere nede i artiklen.

Krav

Importen er meget fleksibel, og import-filen kan indeholde de kolonner som passer dig eller dit system. Det eneste krav er at:

• Første række er overskrifter
  • Der skal være en kolonne med navnet Name eller Navn

Format

• Hvis Kundenr. er sat og der ikke er en Kunde header, vil alle kontakter blive kunder
  • Hvis Leverandørnr. er sat og der ikke er en Leverandør header, vil alle kontakter blive leverandører

Disse headere kan importen læse:

• Nr.

• Navn

• Adresse

• Adresse 2

• Postnr.

• By

• Statskode

• Stat

• Landekode

• DK, SE, DE, US, etc.
  • Land

• Kontaktperson

• E-mail

• Kontaktperson 2

• E-mail 2

• Telefonnr.

• Fax

• Type

• Virksomhed
    • Privatperson
  • Kunde

• Ja
    • Nej
  • Leverandør

• Ja
    • Nej
  • CVR

• EAN

• Valuta

• DKK, USD, EUR, etc.
  • Betalingsbetingelser

• Netto 14 dage (hvor 30 er et variabel antal dage)
    • Løbende måned +14 dage (hvor 30 er et variabel antal dage)
  • Sprog

• Dansk, Engelsk, Danish, English, da_DK, en_US
  • E-mailleveringsmetode

• Link
    • Vedhæftet

Et eksempel på en Excel-fil kan se sådan her ud:

Import af kontakter