Importer dine kontakter fra Web-regnskab til Billy

Oliver Storm Pallesen

14. oktober 2015

Du har muligheden for at importere dine eksisterende kunder fra Web-regnskab til Billy. Dette bliver gjort ved, at hente dine kontakter ned i et bestemt format, og importere dem til Billy. Formatet hedder CSV, hvilket er en tekst-fil med kommaseparerede værdier, som generelt bruger dataoverførsel mellem databaser.

For at importere kontakterne fra Web-regnskab, skal vi først hente filen, gemme den som Excel-fil, rette en smule i den, gemme som CSV-fil og til slut importere til Billy.

Hent kontakter fra Web-regnskab

Vi skal have i en Excel-fil, som indholder alle din kunders informationer.

For at få fat på den, går vi til:

• Kunder
  • Klik på Excel ikonet

Import til Billy

Nu har vi hentet filen ned og kan nu importere kontakterne til Billy.

For at importere kontakterne går vi til:

• Kontakter
  • Mere
  • Importér kontakter

Her uploader du filen og så vil kontakterne automatisk blive oprettet.

På denne måde kan du altså let importere dine gamle og nuværende kontakter fra Web-regnskab.

Hvis du gerne vil læse mere om import-funktionen, kan du læse hvordan den er bygget op, længere nede i artiklen.

Krav

Importen er meget fleksibel, og import-filen kan indeholde de kolonner som passer dig eller dit system. Det eneste krav er at:

• Første række er overskrifter
  • Der skal være en kolonne med navnet Name eller Navn

Format

• Hvis Kundenr. er sat og der ikke er en Kunde header, vil alle kontakter blive kunder
  • Hvis Leverandørnr. er sat og der ikke er en Leverandør header, vil alle kontakter blive leverandører

Disse headere kan importen læse:

• Nr.

• Navn

• Adresse

• Adresse 2

• Postnr.

• By

• Statskode

• Stat

• Landekode

• DK, SE, DE, US, etc.
  • Land

• Kontaktperson

• E-mail

• Kontaktperson 2

• E-mail 2

• Telefonnr.

• Fax

• Type

• Virksomhed
    • Privatperson
  • Kunde

• Ja
    • Nej
  • Leverandør

• Ja
    • Nej
  • CVR

• EAN

• Valuta

• DKK, USD, EUR, etc.
  • Betalingsbetingelser

• Netto 30 dage (hvor 30 er et variabel antal dage)
    • Løbende måned +30 dage (hvor 30 er et variabel antal dage)
  • Sprog

• Dansk, Engelsk, Danish, English, da_DK, en_US
  • E-mailleveringsmetode

• Link
    • Vedhæftet

Et eksempel på en Excel-fil kan se sådan her ud: