Find kontoplanen i Billy

Oliver Storm Pallesen

10. juni 2014

Hvad er en kontoplan?

• En kontoplan bruges til at overskueliggøre virksomhedens økonomiske aktiviteter. Dette gøres ved at lave en fast struktur i de kontoer der oprettes.
  • Kontoplanen er inddelt i hhv. en resultatopgørelse og en balance, hvor alle kontoerne bliver inddelt.
  • Hver konto skal have et navn. En konto kan eksempelvis hedde Rykkergebyrer og denne konto skal så kun anvendes til rykkergebyr posteringer.
  • Denne artikel viser hvordan du opretter en ny konto:

Find kontoplanen

For at finde kontoplanen i Billy, skal du blot:

• Vælg Regnskab
  • Vælg Kontoplan
  • Her finder du standartopsætningen, som Billy har lavet for dig.
  • Du har også mulighed for at oprette nye kontolinjer.

Eksempel af oprettelse af konto

• Klik Opret konto

Udfyld:

• Navn
  • Beskrivelse
  • Kontogruppe
  • Momssats
  • Klik Gem konto
  • Nu har vi fået styr på, hvor kontoplanen er og hvordan man opretter en konto. Klik her for at se, hvordan du opretter en bankkonto.