Omvendt betalingspligt

Læsetid:1 minut

Den 1. juli 2014 indførte Skat nogle nye regler omkring moms vedrørende køb af IT udstyr. Hvis du f.eks. køber en computer fra en virksomhed, hvis omsætning består over 50% af handler med BtB virksomheder, så omfatter dit køb de nye momsregler Omvendt betalingspligt. Det betyder, at du som køber skal stå for momsregistreringen.

For at bogføre det Billy, skal vi oprette en udgiftskonto og en momssats. I denne artikel vil vi vise, hvordan du opretter dette og registrer en regning.

Opret udgiftskonto

• Tryk på Indstillinger
  • Vælg Regnskab
  • Vælg Kontoplan
  • Klik Opret konto
  • Skriv Køb af varer (omvendt betalingspligt) under navn
  • I kontogruppe vil vi anbefale enten SalgsomkostningerAdministrationsomkostninger eller Marketing- og rejseomkostninger, brug konto nr 1601
  • Klik Gem konto

Opret momssats

• Vælg Indstillinger
  • Vælg Momssatser
  • Klik Opret sats
  • Skriv Køb af varer (Omvendtbetalingspligt)
  • Skriv OBDK under forkortelse
  • Sæt satsen til 0%
  • Sæt flueben ved Køb
  • Tilføj 2 fradragskomponenter

Første fradragskomponent

• -25% af Nettobeløbet
  • Går til Salgsmoms (udgående moms)

Anden fradragskomponent

• 25% af Nettobeløbet
  • Går til Købsmoms (indgående moms)
  • Klik Gem

Opret en regning

• Klik Udgifter
  • Vælg Regninger
  • Klik Opret regning
  • Vælg leverandør
  • Skriv en beskrivelse
  • Vælg udgiftskategori Køb af vare (omvendtbetalingspligt)
  • Vælg momssatsen Køb af vare (omvendtbetalingspligt)
  • Indtast beløbet samt upload bilag
  • Klik Gem

Dit køb af varer med omvendt betalingspligt er nu bogført.