Integration Mellem Billy og Paylike

Forfatter:Hannibal Blytt
Dato:4. oktober 2023
Læsetid:3 minutter

Med Paylike kan du modtage betalinger for dine fakturaer online og hurtigt.

Integration mellem Paylike og Billy gør, at der kommer et betalingslink på dine fakturaer. Det bliver sendt ud fra Billy via vores kundeportal, hvor kunden kan betale fakturaen direkte, uden at skulle logge ind på sin netbank og lave overførslen manuelt. Dette betyder altså, at du får dine penge hurtigere og øger virksomhedens likviditet.

Indtægten modtager Paylike, som med en uges mellemrum, vil overføre dem tilbage på din konto mod et mindre gebyr. Læs mere om betingelserne her.

På grund af dette, skal du altså have en kontant- og bankbeholdningskonto, som hele tiden viser det retvisende tilgodehavende hos Paylike. Kontoen oprette automatisk igennem integrationen og betalingerne bliver også bogført helt automatisk. Det du skal bogføre er blot overførslen fra Paylike til din egen konto.

Hvordan du får integrationen og hvordan bogføringen foregår, beskriver vi i denne artikel.

Sådan kommer du igang

• Gå ind under Services i menuen og vælg Integrationer.
  • Vælg Tilføj som betalingsmetode under Paylike
  • Her vil du komme over i et nyt vindue, hvor der bliver fortalt lidt om opsætningen og betingelserne.
  • Når du har læste det igennem, klikker du på Godkend integration.

Nu vil der automatisk blive oprettet en konto hos Paylike for dig, og du vil have modtaget en mail fra Paylike omkring dine login informationer.

Dette gør at dine fakturaer, via kundeportalen, nu har fået et betalingslink, hvor dine kunder kan betale fakturaen direkte fra.

Linket kan du også finde inde på selve fakturaen i Billy.

Betalingslinket tager kunden hen til en betalingsside, hvor de kan betale fakturaen direkte.

Indbetaling fra Paylike

Når pengene fra Paylike bliver indbetalt på din normale bankkonto, får du en oversigt over det indbetalte beløb og hvad et evt. transaktionsgebyr har kostet dig.

Alt dette kan vi bogføre inde i en kassekladde.

Lad os tage et eksempel, hvor vi har fået overført 2.000 kr. og betalt 20 kr. i gebyr.:

• Vælg Bogføring i Menuen
  • Vælg Kassekladde
  • Opret en trebenet postering
  • Udfyld kassekladden som nedestående billede

Nu har vi bogført udbetalingen fra Paylike til bank kontoen og det gebyr som de har taget.

Opsæt at fravælge online kortbetaling på enkelte kunder

Integration mellem Paylike og Billy gør, at der kommer et betalingslink på dine fakturaer. Det bliver sendt ud fra Billy via vores kundeportal, hvor kunden kan betale fakturaen direkte, uden at skulle logge ind på sin netbank og lave overførslen manuelt.

Hvis du ikke vil have denne mulighed på nogle af dine bestemte kunder og fakturaer, så kan du ændre lidt i kontaktens opsætning, så de ikke modtager et betalingslink, men i stedet blot modtager en faktura i PDF format med dine bankoplysninger på.

Det kan du se følgende guide på her: Fravalg af online kortbetaling på enkelte kunder