Integration til Paylike

Oliver Storm Pallesen

21. august 2015

Med Paylike kan du modtage betalinger for dine fakturaer online og hurtigt.

Integration mellem Paylike og Billy gør, at der kommer et betalingslink på dine fakturaer. Det bliver sendt ud fra Billy via vores kundeportal, hvor kunden kan betale fakturaen direkte, uden at skulle logge ind på sin netbank og lave overførslen manuelt. Dette betyder altså, at du får dine penge hurtigere og øger virksomhedens likviditet.

Indtægten modtager Paylike, som med en uges mellemrum, vil overføre dem tilbage på din konto mod et mindre gebyr. Læs mere om betingelserne her.

På grund af dette, skal du altså have en kontant- og bankbeholdningskonto, som hele tiden viser det retvisende tilgodehavende hos Paylike. Kontoen oprette automatisk igennem integrationen og betalingerne bliver også bogført helt automatisk. Det du skal bogføre er blot overførslen fra Paylike til din egen konto.

Hvordan du får integrationen og hvordan bogføringen foregår, beskriver vi i denne artikel.

Installation af app'en

• Vælg Indstillinger
  • Vælg Apps
  • Klik Installér ved Online kortbetaling
Paylike

Her vil du komme over i et nyt vindue, hvor der bliver fortalt lidt om opsætningen og betingelserne.

Når du har læste det igennem, klikker du på Godkend integration.

Paylike

Nu vil der automatisk blive oprettet en konto hos Paylike for dig, og du vil have modtaget en mail fra Paylike omkring dine login informationer.

Paylike

Dette gør at dine fakturaer, via kundeportalen, nu har fået et betalingslink, hvor dine kunder kan betale fakturaen direkte fra.

Paylike

Linket kan du også finde inde på selve fakturaen i Billy.

Paylike

Betalingslinket tager kunden hen til en betalingsside, hvor de kan betale fakturaen direkte.

Paylike

Indbetaling fra Paylike

Når pengene fra Paylike bliver indbetalt på din normale bankkonto, får du en oversigt over det indbetalte beløb og hvad et evt. transaktionsgebyr har kostet dig.

Alt dette kan vi bogføre inde i en kassekladde.

Lad os tage et eksempel, hvor vi har fået overført 2.000 kr. og betalt 20 kr. i gebyr.:

• Vælg Regnskab
  • Vælg Kassekladde
Paylike
  • Opret en trebenet postering
  • Udfyld kassekladden som nedestående billede
Paylike

Nu har vi bogført at en del, af omsætningen blev overført til Paylike, som derefter har overført et beløb imod et gebyr til vores bank.