Bogføring af tilbagebetaling fra leverandør

Oliver Storm Pallesen

24. april 2014

Det kan ske, at du har betalt en regning, der var for stor, eller at du og din leverandør er blevet enige om en rabat. Derfor sender leverandøren en bid af regningen tilbage til din virksomhed. Det vil sige, at det samlede beløb, du har brugt på leverandøren, og en gældende udgiftskonto, fx ”Kontorartikler”, falder med et beløb, og du modtager penge på din bankkonto.

Oprettelse af kreditnota

Først skal du finde den pågældende regning. Enten kan du lede efter den i søgefeltet eller finde den under Regninger.

• Vælg Regninger
  • Klik på regningen
  • Vælg Mere
  • Klik Krediter regning
  • Indskriv det refunderede beløb
  • Klik Godkend

Godkend kreditnotaen

• Efter at du har oprettet kreditnotaen, skal du huske at gå ind og registrere betalingen.
  • Vælg Regninger
  • Vælg Kreditnotaen
  • Klik Registrer betaling
  • Vælg dato
  • Vælg din bankkonto
  • Klik Registrer betaling

Nu har du registreret, at du har fået penge tilbage og derved brugt mindre på en gældende udgiftspost og på leverandøren.

• Du kan se transaktionerne og dine præcise udgifter til den pågældende leverandør, hvis du går ind på leverandøren under ”Kontakter”.
  • Vælg Kontakter
  • Klik på leverandøren
  • Vi har betalt 900 kr. ekskl. moms i første omgang, hvorefter vi har fået returneret 160 kr.