Det gamle Billy: Bogføring af depositum

22. juli 2013

Hvis du har betalt et depositum fx for et nyt lejemål, kan du let indaste det i Billy.

Et depositum er ikke en udgift, men en værdi (aktiv) som din virksomhed har tilgode.

1. Opret en aktivkonto

Først skal du have oprettet en konto af typen Anlægsaktiv. Du kan oprette nye konti under Instillinger > Kontoplan. Kontoen kan du fx kalde “Depositum”, eller gøre det mere specifikt som fx “Huslejedepositum”.

2. Indtastning af regningen

Se også hvordan med DanLøn i artiklen Integration mellem Billy og DanLøn

Derefter går du ind under Handel > Indtast regning og opretter en regning, hvor du vælger din nye aktivkonto som konto for udgiften.

På denne måde vil depositumet ikke blive en direkte udgift i dit årsregnskab, men stå under Aktiver på din Balance.

3. Når du får depositummet tilbage

Når du får depostiummet tilbage, fx hvis du flytter ud af dit lejemål, kan du registrere det på to måder.

3.1. Vha. kreditnota

Find den originale regning du lavede med depositummet. Klik på Ret » Opret kreditnota oppe til højre.

Her indtaster du en linje for depositummet hvor du vælger samme aktivkonto som konto. Beløbet er det beløb du får tilbage.

3.2. Vha. manuel postering

Du kan også lave en manuel postering, hvor du debiterer din bankkonto, og krediterer din depositum-aktiv-konto.