Det gamle Billy: Hvordan udbetaler jeg løn til mig selv?

22. juli 2013

1. "Privat hævet" konto

Sørg for at du har en konto af typen Egenkapital der fx hedder “Privat hævet”. Hvis du ikke allerede har sådan en konto, kan du oprette den under Instillinger > Kontoplan.

Hvis der er flere ejere af virksomheden, kan hver ejer have sin egen konto, fx “Privat hævet (Adam)” og “Privat hævet (Eva)”.

2. Sådan registrerer du en udbetaling til dig selv

Gå ind under Regnskab > Posteringer. Her klikker du på Opret postering, og vælger en postering af typen “Hævet af ejer”.

Du skal indtaste flg. i de forskellige felter:

• Dato: Den dato hvor du lavede udbetalingen.
  • Beløb: Det beløb, som du har udbetalt.
  • Egenkapitalkonto: Her vælger du kontoen for den ejer, der er udbetalt penge til.
  • Hævet på konto: Her vælger du den bankkonto, som beløbet er hævet på.
  • Beskrivelse: Her kan du evt. skrive en besked, der gemmes sammen med posteringen.

3. Sådan kan du se hvor meget du har udbetalt til dig selv

Gå ind under Regnskab > Balance. Det beløb der står på kontoen “Privat hævet” angiver din mellemregning med virksomheden.

• Et negativt beløb betyder, at du har trukket penge ud af virksomheden.
  • Et positivt beløb betyder, at du har penge tilgode i virksomheden, hvis du fx har lagt ud for en regning med dine egne penge.

Læs mere om udbetaling af løn i en enkeltmandsvirksomhed