Det gamle Billy: Kassekladde - Sådan bruger du den

Billy regnskabsprogram forfatter Billy regnskabsprogram forfatter

Oliver Storm Pallesen

22. juli 2013

Billy regnskabsprogram kasseklade Billy regnskabsprogram kasseklade

Her kan du læse, hvordan du nemt og hurtigt kan bogføre dine daglige posteringer i Billys kassekladde. Kassekladde kan bruges til at bogføre daglige posteringer såsom ind- og udbetalinger til og fra din bankonto. Det er vigtigt at bemærke, at kasseklade kun er til brug for øvede regnskabsbrugere. Til nybegyndere anbefaler vi, at bogføre posteringer ved brug af Regninger og Fakturaer, som kan findes under menulinjen Handel.

1. Bogføring af dine daglige posteringer

Åbn din kassekladde ved at gå ind under Regnskab > Kassekladde. Med kassekladde kan du oprette en eller flere posteringer som kan derefter bogføres alle på en gang eller blot en ad gangen. Når en postering er først blevet registreret vil den forblive under din kassekladde indtil disse bliver bogført. Du kan vedhæfte bilag til din posteringslinje ved at klikke på clipsikonet, tilføje en ny modlinje til din eksisterende posteringslinje via > plusikonet, eller blot slette posteringslinjen ved hjælp af > skraldespandikonet.

Når en indtægt eller udgift skal bogføres i kassekladde skal du sørge for at den står med inkl. moms, eftersom programmet vil selv sørge for at momsen enten bliver trukket fra eller pålagt automatisk. I din kassekladde skal du i øvrigt være opmærksom på, at så snart en eller flere posteringer bliver bogført, vil der ikke længere være muligt, at annullere eller rette i disse. Men du kan selvfølgelig til enhver tid tilbageføre dine posteringer ved at lave en manuelpostering.

Billy regnskabsprogram kasseklade Billy regnskabsprogram kasseklade

2. Balancekonti

Du kan sætte din balancekonti op til at vise start- og slutbalance i flere konti og på den måde holde styr med udviklingen i de enkelte konti. Klik på Indstillinger for at sammensætte din helt egen oversigt over dine konti. På den selvsamme side har du mulighed for at vælge en Standardmodkonto, som vil automatisk fremkomme under din kassekladde ved hver postering.

Billy regnskabsprogram kasseklade Billy regnskabsprogram kasseklade

Prøv gratis i 30 dage
Prøv Billy Prøv selv at indtaste en regning