Det gamle Billy - Kørselsgodtgørelse i enkeltmandsvirksomhed

Billy regnskabsprogram forfatter Billy regnskabsprogram forfatter

Oliver Storm Pallesen

30. september 2013

1. Kørebog

Du skal først og fremmest føre en “kørebog”, dvs. en log hvor du skriver ned alt, hvad du kører. Det kan programmet desværre ikke for dig i øjeblikket, men det er en feature vi overvejer at lægge ind i programmet.

Når du indtaster din kørselsgodtgørelse for din enkeltmandsvirksomhed , skal du huske at vedlægge din kørebog som bilag for omkostningen.

2. Indtastning af kørselsgodtgørelse

Kørselsgodtgørelse indtastes som en Manuel postering under Regnskab > Posteringer.

Der er to måder at indtaste kørselsgodtgørelsen. I begge tilfælde skal du lav en posteringslinje, der går på en udgiftskonto ved navn “Kørsels- og transportudgifter” el.lign., hvor beløbet står i debet-kolonnen.

2.1. Direkte udbetaling

Hvis du laver en direkte udbetaling, dvs. udbetaler beløbet til dig selv med det samme, skal den anden linje være på bankkontoen, og beløbet skal stå i kredit-kolonnen.

2.2. Indtastning til senere udbetaling

Hvis du kun indtaster kørselsgodtgørelsen, og planlægger først at udbetale beløbet på et senere tidspunkt, skal den anden linje være på en passivkonto ved navn “Kørselsgodtgørelse mellemregning” el.lign, og beløbet skal stå i kredit-kolonnen.

Du kan løbende se hvor meget virksomheden skylder dig i kørselsgodtgørelse under Regnskab > Balance, ved at kigge på kontoen “Kørselsgodtgørelse mellemregning”.

Når du senere hen vil udbetale kørselsgodgørelsen til dig selv, opretter du endnu en Manuel postering, hvor du skriver beløbet således:

KontoKolonne
Kørselsgodtgørelse mellemregningDebet
BankKredit
Prøv gratis i 30 dage
Prøv Billy Prøv selv at indtaste en regning