Det gamle Billy: Konto til kontantbeholdning

22. juli 2013

1. Oprettelse af kontoen

Du kan oprette en konto til kontantbeholdning under Instillinger > Kontoplan.

Her klikker du på Opret konto oppe til højre, og vælger kontotypen “Kontantbeholdning”.

2. Registrering af betalinger

Du kan nu vælge denne konto, når du registrerer betalinger, både for fakturaer og for regninger.

3. Overføre penge fra/til kontantbeholdning

Du kan bogføre at du har overført penge den ene eller den anden vej under Regnskab > Posteringer. Her klikker du på Opret postering oppe til højre. I “posteringsmenukortet” vælger du typen “Manuel postering”.

Denne del er lidt teknisk i øjeblikket, og vi vil bruge ord, der normalt er fy-ord, såsom debet og kredit. Men det er faktisk ikke så svært.

For at lave en overførsel fra kontantbeholdning til banken, skal du kreditere kontantbeholdning, og debitere banken. For at overføre 1000 DKK fra kontantbeholdning til banken, kunne det altså se således ud:

Hvis du skal overføre fra banken til kontantbeholdning, bytter du bare om på beløbene i kolonnerne.