Det gamle Billy: Privat udlæg for regninger

22. juli 2013

Hvis du af og til lægger ud for virksomhedens indkøb med dine egne penge, kan du registrere dette på en smart måde i Billy.

1. Konto

Sørg for at du har oprettet en konto af typen Egenkapital, som hedder noget a la “Mellemregning med ejer”. Og sørg for at du for denne konto har afkrydset feltet “Tillad betalinger til/fra denne konto”. Du kan oprette og rette konti under Instillinger > Kontoplan.

2. Indtastning af regning

Når du har oprettet kontoen, vil du kunne vælge den som udbetalingskonto, når du indtaster en regning under Handel > Indtast regning.

I feltet Fra vælger du – helt som normalt – leverandøren som du har købt hos.

3. Se hvor meget virksomheden skylder dig

For at se hvad virksomheden skylder dig for dine udlæg, kan du gå ind under Regnskab > Balance. Sørg for at balancen vises for den nuværende måned vha. feltet oppe til højre. Den saldo der står ud for mellemregningskontoen angiver hvor meget virksomheden skylder dig.

• Hvis beløbet er positivt, skylder virksomheden dig penge.
  • Hvis beløbet er negativt, skylder du virksomheden penge.

Et negativt beløb kan forekomme, hvis du fx har modtaget penge for en faktura, hvilket fungerer på samme måde som for regninger.

4. Sådan udbetaler du pengene til dig selv igen

Artiklen Hvordan udbetaler jeg løn til mig selv? beskriver hvordan du trækker penge ud af virksomheden. Det er det samme princip du bruger i dette tilfælde.