"Vi synes, at det er vigtigt at fejre vores succeser i hverdagen, ligegyldigt om de er små eller store."

Maja Samsø Bastian, Gro Samsø Bastian og Cecilie Krawack, stiftere og ejere af Kaktus København

1. Hvad forbinder I med succes, og hvor stor en rolle spiller det for jer?

Succes er at forme og drive egne ideer og se dem blive til virkelighed. Vi oplever stor glæde ved at få ting skabt, og følelsen af succes kan mærkes, når alting går op i en højere enhed, og folk tager godt imod vores ideer. Vi synes, at det er vigtigt, at fejre vores succeser i hverdagen, ligegyldigt om de er små eller store. Nogle gange går tingene rigtig stærkt, men for os er det nødvendigt at stoppe op og nyde øjeblikket. Da vi er tre i firmaet, der til tider arbejder med forskellige opgaver, men hen imod samme mål, så er det en succes at se tingene lykkes, og det skal man huske at skåle på.

2. Hvad er det største sats, som I har lavet i jeres karriere som selvstændige?

At åbne en kaktusbutik. Vi får dagligt spørgsmålene: ”Hvorfor har I valgt at åbne en kaktusbutik? og ”Kan I leve af at sælge kaktusser?”. Da vi stillede hinanden disse spørgsmål i begyndelsen, kendte vi ikke svaret. Vi fulgte blot en mavefornemmelse om, at vi kunne være med til at definere en ny trend inden for botanik og valgte at satse på vores egen yndlingsplante som det førende produkt. Det største sats var, at skrive under på lejekontrakten til vores butik, inden vi overhovedet havde solgt en eneste kaktus, og pludselig bandt vi vores hverdag op med åbningstider og faste udgifter. Men man må satse, når man får en god ide.

3. Hvad er det bedste ved at være selvstændig?

Det allerbedste er, at vi har det så sjovt! Selv når vi skal på gartneriet kl. 5 om morgenen, snakke økonomi eller ompotte hundredevis af kaktusser til markedsdage. Det er genialt at kunne være businesspartnere med sine bedste venner. Og i hvilken anden plantebutik, ville man ansætte en byplanlægger, en sociolog og en retail designer? Med forskellige interesseområder styrer vi forretningen med hård hånd og lærer af hinanden. Vi er et stærkt team, og sammen skaber vi muligheder for at udvikle os i vores eget firma. Og vigtigst af alt så har vi det sjovt, og den energi smitter af på alle firmaets beslutninger.

Kaktus Kbh og Billy Regnskabsprogram Kaktus Kbh og Billy Regnskabsprogram

4. Hvad er jeres bedste råd til en selvstændig, som gerne vil opnå succes?

Del dine tanker og skøre ideer med hele byen! Tidens trends kommer og går hurtigt. Derfor er vores bedste råd at dele sine tanker med andre for at få en reaktion og derefter tage action. En af de erfaringer vi har gjort os er at være åbne omkring vores forretning, ideer og tanker. Vi har mødt mange gode mennesker det sidste halve år, som vi har sparet med, og det har givet nye muligheder, fordi vi ikke har siddet alene og fiflet med en ”hemmelig” ide.

Kaktus Kbh og Billy Regnskabsprogram Kaktus Kbh og Billy Regnskabsprogram

5. Hvad er det største problem, som I har stået overfor, og hvordan løste I det?

Et af de største problemer er, at vi heller ikke, som mange andre har 25 timer i døgnet. Som selvstændig er det virkelig svært at holde fri og give sig selv lov til at holde fri. Der er altid mere, der kan gøres, og flere kaktusser der skal i potte. Vi arbejder stadig på at give slip på nogle ting for at kunne optimere andre projekter. Vores udfordring er, at vi gerne vil være inde over alt selv, men det kan være umuligt i længden. Derfor er vi i gang med at lære at fokusere på det, som vi er bedst til og outsource det, som andre kan klare bedre end os. Det er en proces, som vi befinder os midt i, og vi er alle sikre på, at vi finder en god løsning, der giver mulighed for, at vi hele tiden kan udvikle vores forretningskoncept.

6. Hvilken betydning har Billy for jeres virksomhed?

Vi har brugt Billy, siden vi startede vores firma, og det er uundværligt. Vi har lidt svært ved at forestille os, hvordan vi skulle kunne klare os uden, hvis man som os meget heller vil bruge energien på kreativt arbejde og ideudvikling frem for regninger og rodemapper. Der er meget daglig bogføring ved at have en butik, og kender man os ret – så ville det ligge i en bunke, og halvdelen af bunken ville forsvinde eller ende i en krøllet lomme. Nu er der styr på det, og alt hvad vi behøver ligger elektronisk, og vi kan konstant danne os et samlet overblik over udgifter og indtægter i et layout, som selv os uden talhoveder kan forstå.

7. Hvad er det, som gør Billy at bruge, og hvordan synes I, at det skiller sig ud fra andre regnskabsprogrammer?

Billy er til at snakke med. Det er virkelig fedt, at der altid står en Billy-medarbejder på firspring for at hjælpe selv med de mærkeligste spørgsmål, vi måtte have. Vi er nye som selvstændige, og vi har derfor ikke prøvet andre regnskabsprogrammer, som vi kan sammenligne Billy med, men vi er positivt overraskede over, at et regnskabsprogram kan være så nemt og brugervenligt. Og så er vi vilde med mobil-app'en, som gør det nemt og hurtigt at uploade og holde styr på sine kvitteringer.

Kaktus Kbh og Billy Regnskabsprogram

Billy er regnskabsprogrammet der gør det nemmere at være selvstændig. Gem kvitteringer med mobilen, send fakturaer og afregn moms med ét klik.

Billy Regnskabsprogram logo