"Det bedste ved at være selvstændig er, at jeg er 100% ansvarlig for det jeg gør."

Kristian Holte, advokat og CEO hos Qontra.dk

1. Hvad forbinder du med succes, og hvor stor en rolle spiller det for dig?

Succes for mig er, at jeg lavet noget hele tiden, som jeg er optaget af. Det handler også om, at jeg føler at jeg udvikler mig i en retning. Det er klassisk at måle sin succes på objektive ting, f.eks. hvor mange penge man tjener. Jeg er egentlig ligeglad med pengene, men det er sjovt at tjene penge, og målet med at tjene penge er, at man skal igennem en masse ting, for at komme derhen. Det er fedt. Så succes for mig er at lave noget jeg er optaget af, og at jeg føler at jeg udvikler mig.

2. Hvad er det største sats, som du har lavet i din karriere som selvstændige?

Jeg har fundet ud af, at min passion for at skabe noget nyt inden for mine egne rammer, sammen med mennesker jeg godt kan lide, er så stor at jeg generelt ikke ser det som et sats. Der er ikke noget valg. Min passion er så stor, at jeg opfatter de store risicis som små. Hvis du spørger andre mennesker, så vil det måske være at sige mit job op i et stort advokatfirma, for at starte min egen virksomhed.

3. Hvad er det bedste ved at være selvstændig?

Det bedste ved at være selvstændig er, at jeg er 100% ansvarlig for det jeg gør. Jeg er 100% fri. De beslutninger jeg tager, dem tager jeg fordi jeg har lyst til at tage dem, fordi jeg har sat mig i en situation, hvor jeg skal tage de beslutninger. En ekstremt fed ting for mig ved at være selvstændig er, at der absolut ikke er noget incitament til at brokke sig. Hvis man brokker sig, så er det simpelthen tid og ressourcer hældt ud af vinduet. Man forstår klart, at den eneste der kan gøre noget ved ens situation er en selv, og det er så fedt. Så har man en tendens til at brokke sig over omstændigheder uden for ens virksomhed, så forsvinder det.

4. Hvad er dit bedste råd til en selvstændig, som gerne vil opnå succes?

Det spørgsmål jeg hører meget i vores samfund er ”hvad vil du gerne være?”. Jeg synes det er et fuldstændigt umuligt spørgsmål, som ikke får folk det rigtige sted hen. Det spørgsmål man skal tænke over er ”hvad vil du gerne prøve?”. Som selvstændig skal du føle efter, hvad du godt kunne tænke dig at prøve og så skal du følge det. Der er så mange hurdles man skal i gennem der er svære. Der er konflikter, der er svære situationer, der er ting der ikke lykkes, der er kunder der bliver sure, uanset hvad. Men når man koncentrerer sig så meget, omkring om de ting man synes er fede, så vil de små ting bare virke som små bump på vejen, hen mod at du lavet det her som du virkelig elsker. Så mit råd er, at fokusere på det, som man godt kunne tænke sig at lave.

5. Hvad er det største problem, som dy har stået overfor, og hvordan løste du det?

Noget af det mest udfordrende ved at være iværksætter, det er samtidig også det mest spændende, det er at håndtere konflikter med andre mennesker. Fordi de løbende kommer hele tiden. Jo mere succes du har, jo flere konflikter kan der komme. Du kommer til at stå i en situation, hvor der ikke rigtig er noget valg. Uanset hvilket valg du træffer, så vil du bringe dig ud i en konflikt med en anden eller andre personer. Så jeg synes den største udfordring, og den mest givende, er at håndtere konflikter med andre mennesker. Jeg har vænnet mig til at håndtere konflikter med det samme, jeg mærker at de kommer, fordi det er virkelig vigtigt for mig, ikke at få udskudt de her ting, så de ikke ligger og bobler under overfladen. Nogle gange frygter man, at en konflikt eskalerer og fører til konsekvensen at man mister nogen. Men nogle gange er det uundgåeligt, og så er det eneste rigtige at gøre, at få ryddet bordet og komme videre.

6. Hvilken betydning har Billy for din virksomhed?

En af de ting, som alle små virksomheder skal igennem er, at få styr på økonomien. Økonomien falder i den kategori, som jeg kalder kompleks, men ikke en speciel interessant ting. Det betyder også, at man ikke har et specielt stort incitament for at lære økonomi og bogholderi. Der hjælper Billy, fordi de gør det simplere end jeg nogensiden har set eller prøvet andre steder.

7. Hvad er det, som gør at Billy er let at bruge og hvordan synes du, at det skiller sig ud fra andre regnskabsprogrammer?

Brugervenligheden. Både i den sproglige kommunikation der er i programmet, det er nemt at forstå. Men også i designet. Der er mange ting, som ikke forvirrer og det synes jeg er super godt.


Billy er regnskabsprogrammet der gør det nemmere at være selvstændig. Gem kvitteringer med mobilen, send fakturaer og afregn moms med ét klik.

Billy Regnskabsprogram logo