"Succes betyder alt for mig - jeg er en notorisk dårlig taber - specielt når jeg "taber" til mig selv. Det er det værste."

Mads Veiby, stifter af bl.a. telefonselskabet M1

1. Hvad forbinder du med succes, og hvor stor en rolle spiller det for dig?

Succes er at nå de mål, du sætter dig. Succes betyder alt for mig - jeg er en notorisk dårlig taber - specielt når jeg "taber" til mig selv. Det er det værste.

2. Hvad er det største sats, du har lavet i din karriere som selvstændig?

Det var nok, da jeg investerede 42 mio. kr. i et parkeringskoncept uden at have noget som helst kendskab til branchen. Men det ser ud til at være en fornuftig beslutning, selv om der har været et stort bump på vejen, og det har givet mig nogle søvnløse nætter.

3. Hvad er det bedste ved at være selvstændig?

Det hele! Jeg elsker, at den risiko og energi man lægger i et projekt også bliver direkte omsat til produkter eller kapital. Derudover synes jeg, det er ekstremt livsbekræftende, når nogle medarbejdere fx køber hus eller stifter famile, at de så nu får en tilværelse ud af nogle skøre ideer, som jeg en gang har fået.

4. Hvad er dit bedste råd til en selvstændig, som gerne vil opnå succes?

Hvis du putter for kort går bolde aldrig i hul.... Med andre ord. Du bliver nødt til at prøve, og hvis nu det ikke lykkedes - ja, så er det ikke fordi alle andre er dumme, så er det fordi du gør noget forkert - så ret det du gør forkert.

5. Hvad er det største problem, som du har stået overfor, og hvordan løste du det?

Uha, der er mange. Jeg fik engang en indløsningsaftale på 1 dag med alle godkendelser. Vi var gået galt med en dato, og der var det godt at være gammel bankmand og have forbindelserne i orden.

Mads Veiby og Billy Regnskabsprogram Mads Veiby og Billy Regnskabsprogram

6. Hvilken betydning har Billy for din virksomhed?

Jeg er meget involveret i velgørenhedsorganisationen SportsCarvent, som bl.a. samler penge ind til Børne Cancer Fonden. I 2014 investerede jeg en i Lamborghini Aventador med det eneste formål at deltage i diverse velgørenheds events i Danmark til fordel for Børne Cancer Fonden. Jeg valgte at stifte et firma, hvorfra bilen udlejes til diverse event. Da regnskab og bogføring langt fra er mit professionelle virke, havde jeg brug for et økonomisystem, som er hurtigt, mobilt og meget brugervenligt. Her faldt valget på Billy, og det har jeg ikke fortrudt.

7. Hvad er det, der gør Billy let at bruge, og hvordan synes du, at det skiller sig ud fra andre regnskabsprogrammer?

Jeg startede med at bruge navision C5, så i forhold til det er Billy virkelig brugervenligt og lige til. Det er intuitivt på den facon, at man kan "slette ting". Sådan ser det ud for brugeren, men så laver systemet selv de krediteringer osv., der skal til. Derudover kan jeg let og enkelt udskrive og maile fakturaer, og det er nemt at bogføre bilag og uploade dem via min mobil. Det tager ganske få sekunder og klarer stort set sig selv.


Billy er regnskabsprogrammet der gør det nemmere at være selvstændig. Gem kvitteringer med mobilen, send fakturaer og afregn moms med ét klik.

Billy Regnskabsprogram logo